Atenție! E explozie de cazuri de Covid-19 după vacanțe petrecute la munte și pe litoral

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Gândiți-vă de două ori înainte de a decide să plecați în vacanțe în zone aglomerate de la munte și mare! Mai ales în grup. În ultima lună au apărut nenumărate cazuri de infectări în rândul turiștilor. Medicii atrag atenția că mai bine de jumătate dintre cazurile nou confirmate au contactat virusul în vacanțele petrecute în țară.

Este explozie de cazuri de coronavirus în județul Iași. Potrivit medicilor, 15 din 25 de pacienți infectați fuseseră anterior într-o vacanță. Așa s-a ajuns că familii întregi sunt internate în spital. „Cel puţin 15 dintre o medie de 25 de pacienţi declaraţi pozitivi în urma testării au fost pe litoral sau în judeţe precum Prahova, Dâmboviţa, sau chiar Galaţi, deci din zone turistice. Întrebaţi fiind unde şi-au petrecut ultimele zile, răspunsul era unul standard: ne-am dus cu familia, am purtat mască. Eu sunt de acord cu asta, dar la terase, se ştie, nu se poartă masca. Şi nici în unităţile respective nu ştii dacă se respectă sau nu măsurile de igienizare după plecarea celor care consumă acolo. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care au spus că au stat la cort. Da, au stat la cort cu familia, oarecum mai departe de aglomeraţia staţiunii, dar tot au ajuns la un moment dat la o terasă sau o zonă cu mulţi oameni”, au declarat pentru ziaruldeiasi.ro surse din cadrul Consiliului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Majoritatea sunt tineri care merg în vacanțe cu grupul

Și în Gorj este acum alertă după ce s-au depistat cazuri de Covid în rândul a 100 de elevi de până în 14 ani care au fost în două tabere, una la Cheile Grădiștei și una pe litoral. După întoarcerea din tabără, trei copii s-au simțit rău, iar părinții au decis să-i testeze. Testele au ieșit pozitive pentru doi copii din grupul ce fusese la munte și pentru un copil din grupul de la mare. Acum, toți cei 100 de elevi, împreună cu părinții lor, vor fi izolați la domiciliu.

Costineștiul a devenit, din „polul distracției”, polul contaminărilor. Vineri, 40 de tineri din Dâmbovița au fost de urgență trimiși acasă de DSP după ce unul dintre ei a fost sunat de părinți și anunțat că este positiv la coronavirus. Din primele date reiese că băiatul, deși știa că părinții lui sunt infectați, nu a mai așteptat rezultatul propriului test și a plecat la mare cu prietenii. Asta după ce, recent, 30 de tineri din Bârlad au fost luați de autorități, tot din Costinești, și duși la spital. Potrivit PRO TV, înainte de a pleca la mare, participaseră la o petrecere de majorat alături de o fată care, ulterior, s-a simțit rău. Deși își făcuse testul Covid, fata n-a mai așteptat rezultatul și a plecat la mare cu prietenii unde, până să i se spună că e infectată, fusese peste tot, la plajă și la terase.

Unele spitale își testează personalul la întoarcerea din concediu

Este focar de Covid-19 și la Spitalul Județean Timișoara. Vineri, 7 august, la cele 19 cazuri existente s-au mai adăugat alte două din rândul a două cadre medicale care, conform conducerii spitalului, s-au întors din concediu. „În ultima perioadă au fost identificate persoane pozitive pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2 care au revenit relativ recent din concediu. O serie de unități sanitare și economice procedează la testarea personalului înainte de reluarea activității, la finalul perioadei de concediu”, a declarat la PRO TV Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

De altfel, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, salariații care sunt liberi mai mult de 7 zile calendaristice sunt obligați ca la întoarcerea din concediu să-și facă testul pentru depistarea eventualei infecții cu Sars-CoV-2, anunță Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net