Atenție! Selfie-urile ne pot ucide

Ultima actualizare:

    Selfie-urile ne distrag atenția de la pericolele din jurFoto Getty
Selfie-urile ne distrag atenția de la pericolele din jurFoto Getty

Mai multe studii sociologice și statistici au arătat că isteria “selfie-urilor” ne pot pune în pericol viața. S-a observat că mult prea mulți oameni și-au pierdut viața în timp ce se fotografiau, atenția fiindu-le distrasă de la pericolele din jur. Cu cât mediul în care oamenii se fotografiază este mai ostil, cu atât riscul de a muri crește.

Uneori vanitatea și dorința de a părea distincți doar de dragul de a fi admirați de restul îi poate costa viața pe unii oameni, relatează News.Mic. Studii recente au arătat că între 2014 și ianuarie 2016, 49 de persoane și-au pierdut viața din cauză că în timp ce își făceau “selfie”, nu au fost atente la pericolele din jur. Media de vârstă a acestor victime este de 21 de ani. Dintre acestea, 75% sunt bărbați, ceea ce demonstrează faptul că femeile sunt mai puțin dispuse să se implice în acțiuni riscante decât bărbații.

via GIPHY

Este interesant cum dorința de a deveni faimos pe internet îi poate face pe unii oameni să își depășească diverse temeri precum teama de înălțime – multe persoane riscă urcându-se pe clădiri sau poduri fără mijloace de siguranță doar pentru a se fotografia. Statisticile au arătat că mediul în care se realizează un “selfie”este mai ostil (cale ferată, înălțimi, etc.), cu atât riscul de a-ți pierde viața crește.

via GIPHY

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net