Automedicația - greșeala pe care o fac bolnavii aflați în izolare la domiciliu

Ultima actualizare:

    Atât suplimentele alimentare, cât și pastilele mai puternice trebuie luate la recomandarea unui medicFoto: Shutterstock
Atât suplimentele alimentare, cât și pastilele mai puternice trebuie luate la recomandarea unui medicFoto: Shutterstock

Ce tratament urmezi dacă ai o formă ușoară de coronavirus și stai acasă, în autoizolare? La această întrebare, răspunsurile sunt variate și nu mereu corecte. Mulți „sună un prieten” sau caută pe internet scheme de tratament care nu li se potrivesc. Acest lucru e extrem de periculos. Cei care cred că pot lupta cu virusul de capul lor ajung, în final, în stare gravă la spital.

Își pun baza în vitamine

Cele mai la modă recomandări în această perioadă sunt suplimentele alimentare pe bază de vitamina C, D3 și zinc. „Acestea nu vindecă, doar ajută la creșterea imunității, sunt pentru prevenție”, a declarat pentru Ziarul de Iași Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Se tratează după ureche cu antibiotice

Mai grav, alții se aprovizionează cu medicamente mai puternice care se eliberează cu rețetă, indiferent dacă au sau nu simptome. „E vorba despre antibiotic, cortizon și anticoagulante pe care mulți le cumpără după ureche. Acest tratament se prescrie în caz de spitalizare de către medicul infecționist sau de cel de familie, în caz de izolare la domiciliu. Cei asimptomatici iniţial sau cei cu forme uşoare nu înţeleg că, în primă instanţă, trebuie să se adreseze medicului de familie. În acelaşi timp, aş ruga toţi pacienţii izolaţi acasă, atunci când recurg la o anumită schemă de tratament, să consulte mai întâi medicul de familie”, recomandă specialistul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net