Avocată, condamnată la închisoare că și-a ajutat iubitul deținut

Ultima actualizare:

    Deținutul a primit, cu ajutorul iubitei avocate, alcool și dispozitive mobilefoto: Hepta
Deținutul a primit, cu ajutorul iubitei avocate, alcool și dispozitive mobilefoto: Hepta

O avocată din Baroul Vaslui a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare cu executare după ce și-a ajutat concubinul deținut să primească alcool și telefoane în incinta pușcăriei. Femeia ar fi oferit mită în valoare de 1.000 de euro unui angajat al Penitenciarului Iași pentru a-i da obiectele interzise pușcăriașului.

Aveocata Mihaela Alina Scafaru este vinovată de complicitate la dare de mită și la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, dispozitive de tip GPS, modem de internet, cartele SIM, medii de stocare a datelor și alcool într-o închisoare, în scopul folosirii de către deținuți, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Iași a condamnat-o pe femeie la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, contopind sentințele pentru cele două acuzații. Concubinul avocatei a fost condamnat în același dosar la patru ani și jumătate de închisoare, pentru dare de mită în formă continuată și instigare la intorducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță. Bărbatul, pe nume Florin Rotaru, mai avea 871 de zile de închisoare de săvârșit, la care va fi contopită noua sentință.

Cu toate acestea, sentințele celor doi pot fi atacate cu apel, întrucât ele nu sunt definitive. Procurorii Serviciului Teritorial Iași al DNA au propus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Mihaelei Alina Scafaru, în luna mai a anului 2015. În rechizitoriul procurorilor se arată că, la 23 aprilie 2015, deținutul Florin Rotariu, concubinul avocatei, i-a promis unui agent de la Penitenciarul Iași că îi va oferi suma de 1.000 de euro pentru ca acesta să introducă ilicit opt telefoane mobile, un încărcător de telefon și băuturi alcoolice ascunse în produse alimentare. Promisiunea a fost reiterată la 24 aprilie.

Mihaela Alina Scafaru a onorat promisiunea făcută de iubitul ei, la 26 aprilie, când i-a dat angajatului Aurel Craiu 1.000 de euro și bunurile mai sus menționate, pentru a le trimite agentului de la penitenciar. O zi mai târziu, bunurile respective au ajuns în posesia deținutului Florin Rotariu.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net