BAC 2013 Uite cum poţi să iei notă mai mare la proba de Română

Ultima actualizare:

Citiţi de două ori cerinţa sau de câte ori este nevoie ca să înţelegeţi exact ce se cere.

La proba orală de Comunicare în limba română, veţi primi un text la prima vedere. Poate fi un text literar, un eseu, un citat dintr-un document juridic-administrativ, dintr-un ziar sau unul ştiinţific.

La proba scrisă, sunt trei subiecte. Dacă ai grijă să răspunzi corect la primele două, vei primi garantat notă de trecere. La un text argumentativ, de pildă, nu contează dacă părerile sau opiniile tale sunt corecte sau nu, contează argumentele. Să fii convingător.

Construieşte un text clar şi coerent, pe care poţi să îl citeşti cursiv, fără poticneli. Câştigi puncte dacă exprimi puncte de vedere persoanale şi dacă poţi să convingi cu acestea pe profesori.

Foloseşte corect şi adecvat limba literară.

La proba scrisă, câştigi puncte importante dacă foloseşti corect limba română. Nu este o glumă! Foarte mulţi candidaţi uită să pună punct la sfârşitul propoziţiilor şi neglijează, în general, normele de punctuaţie.

Primeşti 3 puncte pentru un text clar, organizat, coerent, logic, cu echilibru între introducere, conţinut şi încheiere. Primeşti 3 puncte dacă foloseşti argumente convingătoare, formulări de valoare relevante.

Primeşti 2 puncte pentru utilizarea limbii literare, cu o varietate de cuvinte, o claritate a enunţurilor, sintaxă adecvată.

Primeşti 1 punct dacă laşi margini la pagina lucrării şi dacă scrisul se înţelege fără efort. Schimbi ideea, începe un rând nou.Primeşti 1 punct dacă respecţi limitele de spaţiu. De pildă, se cere un eseu de minimum 600 de cuvinte, asta înseamnă două pagini scrise ordonat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net