Bacalaureat 2014: Baremul la limba şi literatura română

Ultima actualizare:

    Candidaţii la Bacalaureat pot consulta baremul de corectare după ora 15.00Foto: Eduard Enea
Candidaţii la Bacalaureat pot consulta baremul de corectare după ora 15.00Foto: Eduard Enea

Candidaţii la examenul de Bacalaureat pot afla baremul la proba de limba şi literatura română, ce se defăşoară luni, 30 iunie, de pe site-ul edu.ro, după publicarea acestuia la ora 15.00.

Până atunci, cine doreşte să vadă cum se rezolvă subiectele primite de elevi la română la Bac 2014, poate să urmărească rezolvarea lor luni, de la 11:00, la Adevărul Live.

În total, 143.968 de candidaţi s-au înscris la proba de Limba Română de la Bacalaureat, dintre care 14.400 sunt din Bucureşti. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 129.827 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare.

Candidaţii vor susţine proba între orele 9:00 - 12:00 şi nu pot ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le vor primi la proba de română de la Bac sunt de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate, precizează Ministerul Educaţiei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net