Bellu, dragostea pentru maidanezi te poate costa 2.000 de lei!

Ultima actualizare:

    Octavian Bellu este un mare iubitor de animale fără stăpânfoto: Click!
Octavian Bellu este un mare iubitor de animale fără stăpânfoto: Click!

Dai mâncare câinilor fără stăpân, rişti amendă usturătoare! Ideea aparţine muncipalităţii şi vizează mulţi iubitori de animale care au „apucături nesănătoase”. Până şi vedetele sunt în această situaţie…

Mare iubitor de căţeluşi, Octavian Bellu (63 de ani) este văzut adesea oprind maşina din senin pe stradă pentru a da mâncare animalelor fără stăpân. Fotoreporterii Click! l-au surprins în drum spre Snagov, unde are biroul: a tras pe dreapta de mai multe ori pentru a hrăni maidanezii. Deşi intenţiile sunt bune, gestul îl poate costa scump pe antrenor. Asta pentru că municipalitatea a pus gând rău tuturor celor care întind o mână de ajutor câinilor fără stăpân. Şefii hingherilor au propus şi o amendă: minimul 2.000 de lei, pentru fiecare caz depistat. „Suma exactă va fi stabilită în Consiliul General al Capitalei, însă trebuie să fie o sumă mare tocmai pentru a descuraja acest gest, interzis în alte mari oraşe precum Florenţa, Sofia, Viena”, a declarat Răzvan Băncescu, şeful campaniei anti-maidanezi a Capitalei.

Proiectul de lege va fi pus în discuţie publică pe siteul municipalităţii, însă el nu este privit deloc cu ochi buni de către iubitorii de animale. Oamenii susţin că nu pot lăsă să moară de foame un suflet nevinovat, indiferent de valoarea amenzilor pe care riscă să le primească. „Să îşi vadă de treaba lor cu amenzile astea. Cum să te rabde sufletul să laşi animalul să moară de foame. Ei nu se gândesc că mai rău fac? Câinii înfometaţi devin agresivi, nu cei cu burta plină”, spune Ion Tănăsescu, un bucureştean din sectorul 2.

«O să hrănesc căţeii de 3 ori pe zi»

Ion Tănăsescu (53 de ani): „Nu înţeleg de ce vor ei treaba asta. Dacă laşi câinii să moară de foame, devin agresivi. Atunci o să fie o problemă mare. Nici nu vreau să mă gândesc ce o să fie prin parcuri. Eu, unul, o să am în continuare grijă de Nuca. E febleţea mea”.

Robert Ispas (16 ani): „Nu mă interesează amenzile lor. Nu pot să trec pe lângă un câine pe stradă, să-l văd cum suferă şi să nu fac nimic. Am un căţel la şcoală cu care împart şi sandvişul. Dacă nu le-ar da nimeni mâncare, unde am ajunge?”.

Gheorghe Stamen (56 de ani): „Ieri au luat-o pe Fetiţa hingherii de aici, din cartier. O ştiu de 10 ani. Păi mor cu ei de gât. M-am dus şi am luat-o. Să îi pună naiba să vină înapoi, că nu ştiu ce le fac. O să îi dau mâncare Fetiţei, nu o dată, ci de trei ori pe zi”.

În adăposturile Primăriei Capitalei sunt, în prezent, 2.000 de câini
În adăposturile Primăriei Capitalei sunt, în prezent, 2.000 de câini

Iubitorii de animale s-au îmbogățit de pe urma câinilor fără stăpân

Se autointitulează iubitori de animale, și-au deschis diverse fundații și asociații pentru apărarea și ajutorarea câinilor vagabonzi și fac bani frumușei. Potrivit Autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ONG-urile s-au îmbogățit în ultimii ani de pe urma maidanezilor. Fie că au primit sponsorizări, donații sau au apelat la adopții internaționale, veniturile au crescut precum Făt-Frumos. Un tabel primit de la ASPA arată că în perioada 2001-2013, 23 de organizații neguvernamentale au strâns 47, 7 milioane de lei. Dacă în 2001, câștigul era de 376, 458 lei, în perioada de glorie, 2010-2013, asociațiile au strâns în total între 5,6 și 7,6 milioane de lei. Cel mai bine le-a mers celor de la Fundația Vier Pfoten. În 12 ani s-au ales cu 20,7 milioane de lei. Sunt urmați de Infinite Marketing Group, care se ocupă de transport de animale-7,6 milioane de lei, de Asociația Prietenii Animalelor, cu 7,3 milioane de lei, Asociația Ia-mă Acasă și Har Animal Welefare, fiecare cu câte 1, 5 milioane de lei. „Unele asociații au și adăposturi clandestine, unde câinii nu sunt vaccinați, castrați și sunt ținuți în condiții mizerabile. Am documente care arată că un astfel de ONG câștigă lunar din donații, sponsorizări venite din străinătate, chiar și 35.000 de euro pe lună”, a declarat, pentru Click!, Răzvan Băncescu, șeful ASPA.


    În adăposturile Primăriei Capitalei sunt, în prezent, 2.000 de câini
În adăposturile Primăriei Capitalei sunt, în prezent, 2.000 de câini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net