Calvarul medicilor de la ATI: „Capul îți crapă de la vizieră, nasul are vânătăi, gâtul e uscat, ochii ustură de mori”

Ultima actualizare:

    Personalul medical aflat în prima linie este epuizatfoto: AFP
Personalul medical aflat în prima linie este epuizatfoto: AFP

De fiecare dată când vă plângeți că nu puteți să respirați cu o mască simplă și ușoară de la farmacie, imaginați-vă cum rezistă medicii de la ATI, ore în șir, echipați din cap până-n picioare în acele costume de protecție, cu măști puternice, viziere, mănuși. Dr. Laura Zarafin, medic la Spitalul Colentina din București, a povestit, într-o postare pe Facebook, în ce condiții se lucrează în secțiile Covid.

„Capul îți crapă de la vizieră, te strânge ca într-o menghină timp de 2 zile după ce ieși din zona roșie, nasul are vânătăi pe locul unde stă masca, gâtul este uscat și nasul si ochii ustură de mori. Și, după toate astea, ca să fie tacâmul complet, te lovești în zona roșie de persoane de la dsp venite în control. (te lovești la propriu de astfel de persoane, când tu ai de pus catetere, de dat anestezii, de monitorizat pacienți etc.). Voi chiar credeți că se poate suporta la infinit asemenea bătaie de joc la adresa noastră? Nici să ne plătiți cu greutatea noaatră în aur ridicată la puterea 100 nu ar merita să suportăm așa ceva”, a izbucnit medicul joi, pe pagina sa de socializare.

Dr. Laura Zarafin propune să fie monitorizate toate orele petrecute în zona cu pacienți Covid, „pentru că este inadmisibil să îți extermini pur și simplu fizic o mână de oameni”. „S-a întrecut orice limită. Peste așa situație grea nu se poate trece decât cu implicarea tuturor colegilor ATI. Nu avem pretenții să ne elogiați, nici să ne plătiți în plus, nu avem astfel de pretenții absurde; vrem să aveți decență și bun simț”.

Studenți voluntari în spitalele Covid? „Eu nu aș risca!”

Referitor la inițiativa Guvernului de a chema în spitalele Covid studenți de la Medicină, pe bază de voluntariat, care să fie recompensați cu 2.500 de lei pe lună pentru ajutorul dat, Laura Zarafin spune, simplu, că „exact asta ne lipsea”. „Este doar praf în ochi, să creadă populația că există preocupări. În aceste secții ar fi bine să lucreze cei mai buni medici și asistenți, nicidecum să mai ai și grija studenților (eu nu aș risca nici 5 minute să duc în zona roșie pe cineva atât de tânăr și neexperimentat). Noroc că la noi nu se înghesuie nimeni la voluntariat. Astea vă sunt soluțiile? În secțiile în care totul trebuie făcut cu maximă atenție, cu mișcări sigure, precise și fără nici o grabă, pentru a se preveni incidentele, este destul de greu și pentru seniori”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net