Când și în ce condiții se vor redeschide școlile. Anunțul ministrului Educației

Ultima actualizare:

    Revenirea pe băncile școlii depinde de situația epidemiologicăSursă foto: Shutterstock
Revenirea pe băncile școlii depinde de situația epidemiologicăSursă foto: Shutterstock

La 11 ianuarie, elevii se întorc din vacanță și încep școala, tot în regim online. Data la care cursurile se vor putea desfășura la clasă este încă incertă. Se speră la 8 februarie, însă acest lucru ar fi posibil doar în anumite condiții și doar pentru o categorie a elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că data deschiderii școlilor va fi stabilită împreună cu Ministerul Sănătății, în funcție de evoluția epidemiologică din țara noastră. De asemenea, se va lua în considerare și experiența și modul de reacție al altor state. 

Când se vor redeschide școlile din România

Constituie priorități câteva categorii de elevi. „Din perspectiva Ministerului Educației, ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădinițe și învățământ primar, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține examene naționale, și elevi din școlile care au înregistrat dificultăți în derularea procesului de învățământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

În prezent, elevii sunt în vacanța de iarnă, care se va încheia duminică, 10 ianuarie. La 11 ianuarie, cursurile se vor relua în format online până pe 30 ianuarie, când începe vacanța intersemestrială. Aceasta este de o săptămână și se încheie pe 7 februarie.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net