Când va reveni viața noastră la normal? Anunțul făcut de creatorul unui vaccin anti-Covid

Ultima actualizare:

    Vaccinul produs de Pfizer ar putea fi administrat de la sfârșitul acestui an - începutul anului viitor
Vaccinul produs de Pfizer ar putea fi administrat de la sfârșitul acestui an - începutul anului viitor

Ne uităm cu toții, cu speranță, spre mult așteptatul vaccin anti-Covid, sperând că odată cu apariția lui viața noastră va reveni la normal. Autoritățile anunță că cel puțin un vaccin ar putea fi scos pe piață până la sfârșitul anului. Totuși, lucrurile nu sunt chiar atât de simple și coronavirusul nu va dispărea nici pe departe în secunda doi.

Apariția unui vaccin nu va putea, operațional vorbind, să rezolve problema mondială într-un timp scurt. O recunoaște însuși profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului produs de BioNTech-Pfizer. Acesta susține că transmiterea virusului în masă s-ar diminua odată cu vaccinarea, ducând la o „reducere dramatică a cazurilor”, că efectele se vor vedea în timpul verii, iar viața ar trebui să revină la normal abia prin iarna viitoare.

Cercetătorul estimează că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului și înmulțirea cazurilor. „Dacă totul ar continua să meargă bine, vaccinul va începe să fie administrat „la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor. Vara ne va ajuta, deoarece rata infecției va scădea în sezonul cald și e absolut esențial să obținem o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamna, iarna anului viitor”, a declarat specialistul, într-un interviu la BBC One, citat de Mediafax. Sahin a mai spus că analiza prelimiară a arătat o eficiență de peste 90% a vaccinului, după ce 43.000 de oameni au participat la teste

Vești bune vin și de la compania americană Moderna. Vaccinul anti-Covid dezvoltat de aceasta are o eficacitate de aproape 95%, potrivit datelor publicate compania care a vorbit despre o ”zi măreață”, potrivit BBC News. ”Moderna”a mai precizat că va face demersurile pentru a obține aprobarea utilizării vaccinului în săptămânile următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net