În cătuşe! Dădea certificate de handicap unor persoane sănătoase

Ultima actualizare:

Imaginile cu bătrâni cu handicap permanent care se târau pe treptele Direcţiei de Asigurări Sociale Prahova au stârnit un val de indignare. Din anchetele declanşate au ieşit la lumină o serie de încălcări ale legii.

Marţi seară, Viorica Oniga, şefa Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul DGASPC Prahova, a fost arestată pentru 29 de zile.

Femeia a fost acuzată de faptul că, în perioada 2006 – 2012, a primit peste 97.000 de lei pentru a elibera certificate de handicap în cazul a 68 de persoane care nu sufereau de bolile respective. Prejudiciul este de peste 10 miliarde  lei vechi.

Viorica Oniga şi Georgeta Oprea, intermediarul prin care s-au primit banii, au primit marţi seară mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declanşat cercetări penale faţă de Viorica Oniga, dar şi faţă de alte şase persoane pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi trafic de influenţă în formă continuată.

Cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net