Dragoş Adam, medic ortoped la Spitalul Judeţean din Craiova, este acuzat de malpraxis de rudele unui bărbat din comuna doljeană Brădeşti. Leontin Vulturu, în vârstă de 39 de ani, a murit sâmbătă dimineaţă la Terapie Intensivă, după ce pe data de 3 ianuarie şi-a fracturat mâna dreaptă.


Rudele bărbatului susţin că acesta a mers la spital de mai multe ori, însă a fost operat abia în această dimineaţă.

''Soţul meu şi-a fracturat umărul drept pe data de 3 ianuarie. A venit imediat la urgenţă, însă doctorul Dragoş Adam i-a dat doar câteva calmante şi l-a trimis acasă. Peste câteva zile a revenit din nou la spital şi l-a rugat pe acelaşi medic să îl opereze. Nu mai suporta durerile. Pe data de 11 ianuarie am venit împreună cu soţul meu pentru a treia oară la urgenţă, iar doctorul care era atunci de gardă l-a băgat imediat în sala de operaţie pentru că făcuse infecţie. La scurt am fost anunţată că a decedat. Nu mi se pare normal ca cineva să moară de la banală fractură'', a spus cu lacrimi în ochi Iuliana Vulturu, soţia bărbatului care a decedat.

Familia pacientului care a murit după ce şi-a fracturat braţul îl acuză pe doctorul Dragoş Adam de de malpraxis.

"Vreau ca medicul să plătească pentru tot. De ce nu a vrut să îl opereze? Era din ce în ce mai rău, iar doctorul nu a făcut nimic pentru fratele meu. A făcut infecţie şi a murit din această cauză. Au rămas doi copilaşi fără tată. Nu o să îl iert niciodată'', a continuat Marinela Vărgatu.

Ce spune reprezentantul spitalului

"Pacientul a ajuns la spital vineri seara i prezenta un hematom voluminous posttraumatic umăr drept. Avea fasceită necrozantă şi imediat medicul de gardă a intervenit chirurgical. La ora 00.20 a fost internat pe secţia de terapie intensivă pentru ortopedie, iar sâmbătă la ora 12 a intrat în stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă din păcate a decedat", a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: