Ce aveţi cu copiii noştri? Cazuri care au şocat România

Ultima actualizare:

    Tot mai mulţi elevi  se plâng că sunt  umiliţi la şcoală ( Foto: shutterstock)
Tot mai mulţi elevi se plâng că sunt umiliţi la şcoală ( Foto: shutterstock)

Învăţământul românesc se degradează de la o zi la alta. Tot mai mulţi elevi sunt umiliţi de profesori. „Prostule! Tăntălăule! Nesimţitulule! Te arunc pe geam!” Părinţii sunt revoltaţi. În premieră absolută în ţara noastră, un tătic a dat în judecată şcoala şi cere zeci de mii de euro despăgubiri.

Bucureşti. «Bă, eşti prost!»

Premieră absolută în România. Un părinte a dat în judecată şcoala şi pe profesorul care i-a umilit copilul şi cere zeci de mii de euro despăgubiri. Bogdan Sevastru, profesor de Română la un liceu de elită din Capitală, a fost înregistrat în timp ce arunca cuvinte grele lui Matei C., de 11 ani, din clasa a V-a. „Eşti bolnav la cap", spune profesorul, iar copilul îi spune că este puţin bolnav şi că a avut temperatură dimineaţa: „De ce mă jigniţi, că nu este prima oară?" Răspunsul este halucinant: „Bă, ţi-am zis, dacă eşti prost închizi gura, tu de ce nu o închizi? Gata, că ne consumi oxigenul."

Surse informate ne-au spus că, la vremea respectivă, profesorul a fost anchetat şi sancţionat, dar şcoala şi profesorul s-au trezit daţi în judecată. Copilul umilit a fost mutat la o şcoală particulară unde a primit atenţia de care are nevoie.

Înregistrarea audio face parte din dovezile depuse la dosar de părinţi, dar au fost publicate şi pe Internet. Inspectoratul Şcolar ne-a informat că urmăreşte cu atenţie cazul şi că se vor lua măsuri după ce se va încheia procesul.

Elevii din clasa I B, de 6 şi 7 ani, de la Liceul "Nicolae Iorga", din Bucureşti, tremură de frică şi plâng că trebuie să meargă la şcoală din cauza învăţătoarei. „Vai de mine cât eşti de prost! Foarte prost! Foarte prost! Aicia se învaţă, nu e pentru copii puturoşi. Eşti cel mai slab din clasă. Scrii mizerabil şi eşti cel mai obraznic", ţipă învăţătoarea la copilul care abia învăţa să facă beţişoare. Unui băieţel îi ţipă la ureche: "Unde e, tăntălăule, maculatorul? Băi, eu te iau şi te arunc pe geam!" Nu scapă nici un copil de ocări, ba îi pedepseşte să stea în genunchi pentru orice greşeală, reală sau închipuită.

Un elev de 16 ani, cu rezultate foarte bune la învăţătură, a fost umilit şi batjocorit chiar de directorul liceului, Luminiţa Petrescu, scrie adevarul.ro. În timpul orei de Fizică, directorul care preda la clasa băiatului a avut un exces de furie, a pus mâna pe o foarfecă şi a început să-l tundă pe băiat. S-a întâmplat la Colegiul Naţional „Anastasescu" din Roşiorii de Vede. Ruşinat, băiatul abia a avut curajul să îi spună mamei ce a păţit. Părintele a cerut lămuriri directorului, dar răspunsul a fost halucinant. „Mi-a zis că ar trebui să-i fiu recunoscătoare. A făcut totul spre binele copilului", a declarat mama băiatului. Inspectoratul a deschis o anchetă.

Caz şocant în localitatea Sălceni. Părinţii reclamă comportamentul educatoarei Viorica Alexa, de 50 de ani, despre care spun că pleca în timpul orelor după ţigări şi băutură prin sat.

Daniela Răuţă refuză să-şi mai lase fetiţele gemene pe mâna educatoarei

Daniela Răuţă  refuză să-şi mai  lase fetiţele  gemene pe mâna  educatoarei
Daniela Răuţă refuză să-şi mai lase fetiţele gemene pe mâna educatoarei

Se pare că educatoarea le administra copiilor sedative, ca să se asigure că „nu mişcă" vreunul în timp ce ea îşi vedea de treburi.  Inspectoratul Şcolar afirmă că femeia a mai avut probleme de acest gen şi anii trecuţi, motiv pentru care a fost mutată la grădiniţa din Sălceni.

„S-a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice a femeii, rezultatul urmând a fi analizat în cadrul comisiei pentru protecţia şi securitatea în muncă din cadrul şcolii, care va lua o decizie finală. Din păcate, legislaţia din domeniul învăţământului este foarte permisivă şi, chiar cu calificative de nesatisfăcător în activitatea, nu se poate desface un contract de muncă al unui cadru didactic", a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, citat de presa locală. Până atunci, activitatea grădiniţei a fost suspendată, iar copilaşii stau agăţaţi de fustele mamelor, acasă. (Ioana Pătraşcu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net