În ce condiții puteți refuza trimiterea copiilor la școală

Ultima actualizare:

    Copiii care au în familie persoane vulnerabile pot sta acasă
Copiii care au în familie persoane vulnerabile pot sta acasă

Chiar dacă școala de care aparține copilul vostru decide că orele se vor desfășura față în față, la clasă, puteți refuza trimiterea lui la școală.

Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății nr. 5.487/1.494/2020 prevede că elevii cu boli cronice sau cei care locuiesc cu persoane ce fac parte dintr-o categorie de risc (și pot face complicații la o eventuală contaminare cu Covid-19) au dreptul să rămână acasă dacă doresc, la recomandarea medicului. 

„Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță”, se arată în lege. În „categoriile de risc” intră persoanele cu boli respiratorii cronice severe, obezitate, diabet, boli inflamatorii/rare/autoimune/ereditare de metabolism, au dizabilități sau urmează un tratament imunosupresiv. Copiii care chiar ei fac parte din grupe de risc se prezintă la școală cu avizul și recomandările medicului și cu acordul scris al părintelui.

Joi vom afla cum începe fiecare școală în parte

Ministerul Sănătății a publicat luni situația epidemiologică pe județe și localități, care arată numărul de infectări la 1.000 de locuitori. În funcție de aceasta, dar și de particularitățile locale, de infrastructura fiecărei școli, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean de care aparțin, până mâine, 10 septembrie, aplicarea unuia dintre scenariile de organizare a cursurilor. Sunt trei scenarii:

  • Scenariul 1 (verde): participarea la clasă a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea normelor de protecție în vigoare.
  • Scenariul 2 (galben): la clasă vor veni doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei de clasele a VIII-a și a XII-a. Toți ceilalți fac școală hibrid (prin rotație, jumătate la clase timp de două săptămâni, jumătate online).
  • Scenariul 3 (roșu): toți elevii fac școală online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net