Ce metode au găsit unele universități pentru atragerea studenților: Mirajul traiului la oraș, locuri de parcare gratuite sau discuții ”la o cafea cu decanul”

Ultima actualizare:

    Studentii vor invata in spatii moderneFOTO: Pixabay.com
Studentii vor invata in spatii moderneFOTO: Pixabay.com

Mai este puțin până începe examenul de Bacalaureat, însă universitățile din România au început deja să-i ”vâneze” pe viitorii studenți. Unele și-au trimis delegații în țară pentru a sta de vorbă cu elevii, iar altele au strategii online. Și pentru că unii vin de la sute de kilometri departare, li se promit cazare gratuita sau locuri de parcare.

Toate facultățile au oferte care să îi atragă pe liceeni. Profesorii de la Universitatea de Agronomie din Timişoara au ajuns tocmai la Novaci, în Gorj. Caută viitori medici veterinari sau specialişti în agricultură. În mediul rural, o discuție directă cu tinerii are mai mult succes decât o simplă consultare a ofertei online. Ca să îi atragă, le prezintă inclusiv avantajele de a locui într-un oraş mare, ca Timişoara. Iar cei care vor să se întoarcă în locurile natale, își pot înființa mai ușor ferme.

”Pot obţine şi fonduri mai uşor, pot să preia o fermă, dacă e calificat ca zootehnist, au mai multe oportunităţi”, a precizat pentru ProTV Mihaela Popescu, profesor la un Liceul din Novaci.

În 2020, Facultatea de Agronomie a avut și studenți din străinătate. Profesorii au fost după ei în Kenia, Haiti, Brazilia sau Tanzania

Şi Universitatea Politehnică Timişoara a pregătit 2.300 de locuri bugetate, la zece facultăţi. Oferta poate fi consultată printr-un târg online, unde rectoratul a fost reconstruit digital.

Însă nu numai în vestul țării sunt oferte atractive. Viitorii studenţi ai Facultăţii de Științe Economice din Cluj-Napoca se întâlnesc “la cafea” cu decanul. Şi află tot ce îi interesează.

La Iaşi, Universitatea de Ştiinţele Vieţii asigură locuri de cazare în campus pentru toţi studenţii din anul I şi o parcare, în care accesul cu maşinile personale este gratuit.

La majoritatea universităţilor din ţară, înscrierile încep din luna iulie.

Citește și:Ai luat Bac-ul? 4 motive să mergi la o facultate

Cele mai bune facultăți din România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net