În ce situații se pot întoarce elevii la predarea online, după 8 februarie

Ultima actualizare:

    Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor. Totuși, există posibilitatea ca, de pe o zi pe alta, cursurile față în față să fie suspendateFoto: Shutterstock
Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor. Totuși, există posibilitatea ca, de pe o zi pe alta, cursurile față în față să fie suspendateFoto: Shutterstock

2.420.000 de elevi vor reveni, de luni, pe băncile școlilor, a anunțat președintele Klaus Iohannis încă de marți seara. Pentru cât timp – nu se știe. Lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte, dar și de cazurile de îmbolnăviri dintr-o școală, dintr-o clasă.

Sunt câteva cazuri în care elevii se pot întoarce la școala online 

  • În situația în care apar cazuri de îmbolnăviri într-o clasă. „Dacă este un singur caz, se va face testare, dar dacă apar două cazuri într-o clasă, se suspendă activitatea din clasa respectivă timp de 14 zile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 
  • Dacă sunt mai multe clase în care apar în fiecare mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea întregii școli. 
  • Dacă se infectează doi profesori care au o activitate intensă în instutuția de învățământ, se trece la suspendarea cursurilor în întreaga școală.  
  • În cazul în care un educator sau învățător e depistat pozitiv și nu va putea fi înlocuit, atunci toată clasa trece la cursuri online. Nu se știe ce se întâmplă în cazul în care dascălul ar avea o formă mai gravă de boală și nu va putea fizic să-și susțină cursurile nici online.   

La ce să se aștepte copii din 8 februarie? La triaj epidemiologic la intrare, la aceleași reguli de igienă, la purtatul măștii și la folosirea dezinfectantului pentru mâini. Ministrul Educației a mai precizat că elevii vor sta câte doi în bancă, dar că se va renunța la despărțitoarele din plexiglas, care s-au dovedit a fi ineficiente. Mai multe reguli și norme de protecție vor fi publicate zilele acestea într-un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății.  

Se va modifica structura viitorului an școlar 

Anul școlar viitor va începe, cel mai probabil, la 13 septembrie 2021 și va avea o structură ușor modificată. Copiii nu vor mai avea două vacanțe de iarnă (cea de sărbători și cea intersemestrială, din februarie). Ele vor fi comasate, a anunțat Sorin Cîmpeanu. „Nu am înțeles exact care este sensul să faci ore până a Crăciun, să intri în vacanța de Sărbători, după care să revii la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul întâi înainte de Crăciun, copiii pleacă liniștiți în vacanța care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul al doilea”.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net