Centrul de Transfuzie Sanguină București a primit al doilea aparat pentru colectarea de plasmă

Ultima actualizare:

    Plasma recoltată de la pacienții vindecați de Covid-19 poate salva multe vieți
Plasma recoltată de la pacienții vindecați de Covid-19 poate salva multe vieți

Capitala României are, de ieri, un nou aparat de plasmafereză. Acest aparat, care a fost deja instalat la Centrul de Transfuzie Sanguină București, va dubla cantitatea de plasmă convalescentă care se poate recolta zilnic. Acest tratament și-a dovedit eficiența în cazurile grave de Covid-19.

„Am văzut cu toții că numărul cazurilor noi depășește zilnic 1.000 de persoane, aceea ce înseamnă o nevoie sporită de plasmă convalescentă. E dovedit prin studii clinice că plasma înjumătățește rata mortalității la pacienții COVID-19 în stare critică, deci e esențial să recoltăm plasmă în România pentru salvarea de vieți. Statul și companiile private trebuie să-și dea mâna pentru acest scop”, a afirmat donatorul aparatului de plasmafereză, Florin Hozoc, manager în domeniul farmaceutic. Conform acestuia, mediul privat și instituțiile de stat trebuie să colaboreze mai intens în această perioadă pentru a face față epidemiei de COVID-19.

Donația a venit în condițiile în care numărul de donatori de plasmă convalescentă a crescut în ultima lună de zile, urmare atât a simplificării metodologiei de donare prin ordinul ministrului Sănătății, cât și a creșterii numărului de foști pacienți COVID-19, care sunt acum apți să doneze.

Firma condusă de Florin Hozoc este cea care, în primăvară, a donat statului 18 echipamente de plasmafereză, reușind să pună România, în plină pandemie, pe harta colectării de plasmă convalescentă și să permită spitalelor și pacienților să aibă acces la acest tratament. În acest moment, plasma convalescentă e considerată cea mai bună soluție la nivel mondial pentru pacienții care fac forme severe de COVID-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net