Cine a fost Florin Cioabă! Destin tragic, la fel ca propriul tată!

Ultima actualizare:

Florin Tănase Cioabă s-a născut în  17 noiembrie 1954, oraşul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. A fost un cunoscut conducător al rromilor, care s-a autoproclamat în anul 1997 ca „rege internaţional al ţiganilor”.

A fost fiul lui Ion Cioabă bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca „rege internaţional al tiganilor”. S-a mutat împreună cu tatăl său în oraşul Sibiu în anul 1963 şi s-a căsătorit conform tradiţiilor ţigăneşti la vârsta de 14 ani, cu Marica.

A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, a fost o persoană foarte bogată. În anul 1996, toată familia sa s-a lepădat de legea ţigănească şi s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, în 1997, în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a fost moştenit titlul de „rege al ţiganilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal, afiliat la Congregaţia Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A. După afirmaţiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetăţeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Judeţean.

Florin Cioabă a făcut parte din Forumul European al Ţiganilor, deţinând funcţia de primvice-preşedinte al Organizaţiei Mondiale a Ţiganilor (International Gipsy Union). El a fost proprietarul mai multor firme, care se ocupă cu prelucrarea metalelor neferoase - cupru, bronz etc., confecţionând folie şi saci de polietilenă.

Ca şi tatăl său, şi Florin Cioabă a purtat coroană de aur şi sceptru din aur masiv, împodobit cu rubine şi smaralde, dar afirma că „cea mai importantă funcţie a mea este aceea că mă consider un umil lucrător al Domnului Iisus Hristos”, el fiind şi predicator la o casă de rugăciune penticostală a rromilor din cartierul Turnişor din Sibiu.

Florin Cioabă a condus o uniune de biserici penticostale, alcătuită din peste 100 de biserici - conform declaraţiei sale, numită Centrul Creştin al Rromilor, la care a predat în calitate de lector.

"Regele" lasă în urmă patru copii, doi băieţi şi două fete, şi cinci nepoţi.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net