Copii de 2 şi 6 ani în stare gravă, după ce au fost bătuţi în familie

Ultima actualizare:

Doi copii în vârstă de 2 şi 6 ani, din familii diferite, sunt internaţi în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Braşov, după ce au fost bătuţi, informează Mediafax. Medicii spun că băieţelul de doi ani este în comă profundă, iar celălalt are tăieturi pe tot corpul, după ce a fost aruncat printr-un geam.

Băieţelul de doi ani este din localitatea Dumbrăviţa şi a fost adus la Spitalul de Pediatrie din Braşov în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără cunoştinţă, fiind resuscitat timp de 40 de minute de către medici.

Potrivit acestora, copilul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral puternic şi are corpul plin de vânătăi, este internat la secţia de terapie intensivă, în comă şi respiră cu ajutorul aparatelor.

„Copilul a fost găsit în casă aproape mort. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, dar este plin de vânătăi. Unchiul lui spune că a căzut de pe o masă şi s-a lovit. Dar, sincer să fiu, nu prea cred asta. Am văzut multe cazuri de lovituri”, a declarat, luni, Mihai Liviu Ruja, medic primar chirurgie-ortopedie pediatrică la Spitalul Clinic de Copii Braşov, citat de Medifax.

Băieţelul în vârstă de doi ani locuieşte în casa unui unchi, părinţii acestuia fiind plecaţi la muncă în străinătate.

Medicii şi asistentele s-au declarat şocaţi că unchiul copilului nu ştia nici numele de familie al băiatului.

Într-un salon alăturat, tot la secţia de terapie intensivă, se află un alt băieţel, Robert Gabriel, în vârstă de 6 ani, din Săcele.

Copilul, care are un traumatism cranio-cerebral şi tăieturi pe tot corpul, a ajuns la spital în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează Medifax. Medicii spun că acesta a fost rănit în urma unui conflict între tatăl său, bunici şi vecini.

„Ori i-a dat cineva cu sticla în cap, ori a fost băgat cu capul în cioburi de sticlă. Are foarte multe tăieturi, una foarte aproape de vena jugulară. Putea să îi taie jugulara şi să moară. Copilul a fost operat şi i-am cusut rănile. Este conştient, nu a avut probleme neurochirugicale. Dar este un copil speriat, nu prea vorbeşte şi, cel mai probabil, nu este pentru prima dată când este bătut”, spun medicii.

Mama copilului a declarat că s-a despărţit de tatăl acestuia după 14 ani, din cauza comportamentului violent al bărbatului. Femeia spune că l-a părăsit pe bărbat şi s-a mutat în chirie, tot în Săcele, iar pe băiat îl ţineau cu rândul. Vineri noapte, Robert a stat cu tatăl său şi cu familia acestuia, fiind implicat într-un scandal izbucnit între tată şi bunici.

„S-au bătut acolo în curte. Concubinul meu cu maică-sa, cu taică-său. Şi am auzit că un vecin l-a luat pe copil şi l-a aruncat prin geam, în timp ce se băteau între ei. Erau beţi toţi. Eu de asta am şi plecat de acolo, pentru că m-am săturat de scandaluri şi de bătăi. Copilul stătea o săptămână la el, o săptămână la mine, ca să nu ne simtă lipsa”, a spus Eugenia Andreea Huluba, mama copilului, citată de Mediafax.

În amebele cazuri, au fost deschise anchete pentru a se stabili dacă cei doi copii au fost agresaţi de familiile în care cresc.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a fost sesizată abia luni, telefonic, de către reprezentanţii spitalului.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net