Copil preluat de Protecţia Copilului, după ce o persoană a scris pe Facebook că vinde usturoi pe stradă pentru a-şi lua mâncare

Ultima actualizare:

    Imagine tristă cu copilul de 13 aniFoto: News.ro
Imagine tristă cu copilul de 13 aniFoto: News.ro

Un băiat a fost preluat de Protecţia Copilului Argeş după ce o persoană a scris pe Facebook că vinde usturoi, pe o stradă din Piteşti, "ca să îşi ia ceva de mâncare". El a fost dus într-un centru al DGASPC Argeş.

Cazul copilului de clasa a şasea care vinde usturoi pe stradă, în municipiul Piteşti, stând în frig, a ajuns la cunoştinţa autorităţilor după ce o persoană l-a fotografiat pe copil şi a scris despre el pe un grup public de Facebook. "El este Ionuţ, este pe clasa a 6-a şi face ore online, după ce termină orele vinde usturoi ca să îşi ia ceva de mâncare. Când l-am văzut stând în frig mi s-a rupt sufletul... şi i-am oferit o mână de ajutor, pentru că orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic. Dacă vreţi să-l ajutaţi şi voi, cu orice, îl găsiţi în fata la Rodali (Zona la bere). Mulţumesc frumos”, este postarea făcută de un internaut, alături de o fotografie a copilului.

Reacția DASPC Argeş

După ce au citit postarea, cei de la echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului s-au deplasat la locul indicat şi l-au găsit pe băiat. "Urmare a prezentării acestei situaţii, D.G.A.S.P.C. Argeş s-a autosesizat şi a fost demarată procedura de evaluare iniţială, în conformitate cu prevederile Legii 272/2004, cu modificările şi completările ulterioare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (...) Minorul a fost identificat, preluat şi este în siguranţă în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş. Urmează a fi evaluată situaţia minorului şi vor fi indentificate cele mai bune soluţii în vederea respectării interesului superior al copilului”, informează DASPC Argeş, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net