Toate drumurile duc zilele acestea spre România! Mii de români care lucrează în Europa se-ntorc în ţară de Sărbători, iar Vama Nădlac este supraaglomerată. Se stă în coloană chiar şi şase ore, pentru că poliţiştii de frontieră scotocesc toate maşinile de frica teroriştilor.


Vin din Marea Britanie, Austria, Germania, Spania sau Italia. Au făcut mii de kilometri şi au circulat “aţă”, până când au ajuns la graniţa cu România. Cu 3 km înainte să intre în Vama Nădlac s-au împotmolit. Au înaintat doar 500 de metri pe oră, ceea ce i-a făcut pe oameni să-şi blesteme zilele. ”Nu se poate aşa ceva. Am făcut în Germania 700 de km în 6 ore şi aici 3 km în 6 ore. E dezastruos!”, a spus unul dintre români.

Alţii s-au plâns că au rămas fără combustibil în rezervor sau că le plâng copiii de foame. Sâmbătă noapte, un fluviu de maşini s-a revărsat dinspre Ungaria, iar la punctul de trecere a frontierei, toate cele 11 benzi pe care s-a făcut control erau blocate. Oamenii îi acuză pe poliţiştii de la frontieră că nu îşi fac datoria, în timp ce aceştia susţin că nu fac faţă numărului mare de maşini care intră în ţară.

 

Numai în ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere Nădlac II (autostradă) au intrat în România 25.000 de persoane, fiind verificate peste 1.000 de persoane într-o oră. Dacă vorbim de toate graniţele ţării, acestea au fost tranzitate, în acelaşi interval, de 202.200 de persoane. Pe lângă fluxul mare de români, un alt motiv care împiedică bunul mers este controlul amănunţit. Documentele sunt atent verificate, iar maşinile scotocite. Şi totul de frica teroriştilor care ar putea profita de aglomeraţie şi să intre ilegal în ţara noastră. În prezent, peste 3.300 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Click! spune

Recomandarea făcută celor care intră în ţară a fost ca să aleagă si alte puncte de trecere, cum ar fi cele de la Cenad (judeţul Timiş), Turnu, Vărşand (judeţul Arad), Salonta, Borş, Valea lui Mihai, Săcuieni (judeţul Bihor), Urziceni şi Petea (judeţul Satu Mare).

 
 
Loading...