Cozi uriașe la taxe și impozite, în primele zile din an. Iată-i pe cei mai conștiincioși români!

Ultima actualizare:

    A fost aglomerație luni în fața Direcției de Taxe și Impozite Sector 3Foto: Inquam Photos
A fost aglomerație luni în fața Direcției de Taxe și Impozite Sector 3Foto: Inquam Photos

Una din cele mai mari griji ale românilor, la început de an, este achitarea taxelor și impozitelor locale. O demonstrează cozile uriașe care s-au format încă din primele zile lucrătoare la ghișeele direcțiilor financiare din toată țara. Motivele acestei grabe sunt dintre cele mai variate.

Încă de luni, 4 ianuarie, la primele ore din prima zi lucrătoare a lui 2021, sute de oameni s-au înființat în fața direcțiilor de taxe și impozite. Deși bonificația de 10% se aplică dacă dările sunt achitate până la 31 martie, mulți au vrut să-și ia cât mai repede de-o grijă. Îmbrăcați bine, cu masca pe față, înarmați cu răbdare și, eventual, cu un ziar la subraț, să-și mai omoare timpul, cei mai conștiincioși români s-au așezat cuminți, în șir indian la ghișee.

La Sectorul 6, coada se întindea afară pe zeci de metri
La Sectorul 6, coada se întindea afară pe zeci de metri

Cum în interior nu puteau intra decât câteva persoane, pentru a păstra distanța de siguranță, cozile s-au întins afară pe zeci de metri. Cel mai aglomerat a fost la Direcția Locală de Impozite și Taxe Locale Sector 6 și la cea de la Sectorul 3.  Cozi uriașe au fost și la Craiova, Slatina, sau Pitești.

Ce-i determină pe români să se îngrămădească la cozi în primele zile din an

„Mereu plătesc la început de an ca să scap de griji, dar îți stă mintea-n loc cât de greu merge aici”, se plânge un pensionar din Craiova. Alții au profitat de zilele libere de la serviciu. „Lucrăm pe schimburi, suntem la serviciu și nu avem altă posibilitate. Eu am reușit acum”, explică o femeie din Pitești. Cei mai mulți își motivează graba spunând „că vor să scape de grija datoriilor” sau „pentru a nu pierde locul de parcare”.

Sute de bucureșteni au venit la ghișeu să-și plătească impozitul pentru case, terenuri, mașini și locuri de parcare
Sute de bucureșteni au venit la ghișeu să-și plătească impozitul pentru case, terenuri, mașini și locuri de parcare

Deși știu că au timp și mai târziu sau că există și alte metode de plată, majoritatea celor prezenți la coadă spun că așa sunt siguri că plata lor e înregistrată. „Am mai multă încredere, mi se dă dovada negru pe alb că am plătit”, susține un domn. Conform PRO TV, au fost cozi și la alte instituții, de pildă la Casa de Pensii. Iar la Cluj-Napoca, oamenii au îndurat zeci de minute afară, în frig, ca să-și depună cererile pentru locurile de parcare, deși serviciul este disponibil și online.

Unde îți mai poți plăti impozitul

Impozitul pentru case, terenuri, mașini și locuri de parcare se poate achita nu doar la ghișeul direcțiilor de taxe și impozite din cadrul primăriilor, ci și la oficiile poștale și la sediile CEC. Trebuie să spuneți doar numele și adresa. O altă variantă este de acasă, online, pe ghiseul.ro.

Cel mai comod e să-ți achiți dările online
Cel mai comod e să-ți achiți dările online

Record absolut de tranzacții pe ghiseul.ro

Ziua de luni, 4 ianuarie, a marcat un record și pentru platforma de plăți online ghiseul.ro. Autoritățile anunță că în doar 24 de ore au fost efectuate 17.900 de tranzacții, suma totală colectată ajungând la 4.659.840 lei. „Înregistrarea pe ghiseul.ro este simplă, rapidă și sigură. În prezent, platforma are peste 777.000 de utilizatori activi, care pot achita online peste 300 de servicii publice centrale și locale, toate cu zero comision”, au transmis reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net