Culmea scepticismului: să ajungi în spital, bolnav de coronavirus, dar să nu crezi în existența lui

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Sute de mii de români susțin și în acest moment că SARS-CoV-2 este o poveste fabricată, că virusul nu există sau nu e așa de grav pe cât se spune, că la mijloc sunt doar interese etc. Culmea este că, printre cei care cred în aceste teorii ale conspirației sunt și oameni care s-au îmbolnăvit și au ajuns pe patul de spital. Medicul timișorean Virgil Musta povestește situații halucinante, care „l-au lăsat mască”.

Dr. Virgil Musta: „Am avut pacienți care s-au îmbolnăvit, dar nu au crezut”

Dr. Virgil Musta, coordonatorul spitalului Covid din Timișoara
Dr. Virgil Musta, coordonatorul spitalului Covid din Timișoara

Dr. Virgil Musta este șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, acolo unde, la începutul pandemiei din România, se vindecaseră cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus. Într-un interviu acordat HotNews, medicul povestește că a avut pacienți care nu doar că nu credeau în virus înainte de a se îmbolnăvi, dar nu au crezut nici măcar după ce au trecut ei înșiși prin boală: „Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală... Eu sunt convins că pacienții aceia erau foarte influențabili de anumite curente și o anumită parte a mass-media”, a declarat medicul timișorean.

În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale Covid din țară, este plin cu pacienți, inclusiv la Terapie Intensivă. „Pe moment, ținem sub control, dar spitalul este în permanență plin. Zilnic se internează 3-4-5-10 cazuri noi și externăm formele ușoare și asimptomaticii. La noi rămân doar formele severe. Dacă sunt forme ușoare și nu au posibilitatea să se trateze la domiciliu, îi izolăm la Spitalul Militar și la Spitalul CFR”, a mai spus dr. Virgil Musta.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net