Cum arată maşina din care este filmat Papa Francisc în deplasarea cu papamobilul

Ultima actualizare:

    Imagine de azi, 1 iunie, de la IaşiFoto: Inquam Photos - George Călin
Imagine de azi, 1 iunie, de la IaşiFoto: Inquam Photos - George Călin

Toate imaginile pe care le vedeţi la televizor cu Papa Francisc, în deplasarea cu papamobilul, sunt filmate dintr-o maşină a TVR, care rulează în faţă. Autoturismul este unul stabil şi dotat cu accesorii speciale, folosit pentru filmările de producţii cinematografice.

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif şi este primul în punctele fierbinţi.

Delegaţia oficială a Papei Francisc este filmată atât în mers, cât şi în locuri fixe. Pentru a surprinde pas cu pas delegaţia din care face parte Suveranul Pontif, TVR foloseşte câteva maşini dotate cu accesorii speciale, pentru operatorii de teren care vor asigura filmarea coloanei cu antemergător.

Echipa de filmare e formată din trei specialişti
Echipa de filmare e formată din trei specialişti

„Am căutat o maşină care să fie stabilă, sigură în primul rând, şi în care operatorii noştri să aibă posibilitatea să găsească unghiurile perfecte de filmare. Este o maşină folosită şi pentru filmările de producţii cinematografice. În plus, maşina trebuie să facă faţă şi drumurilor de acces mai dificile, cum este şi cel către Şumuleu, mai ales că în ultimele zile condiţiile meteo nu au fost prea prietenoase”, ne-a spus Laura Neagu, coordonator resurse producţie la Ştirile TVR. Imaginile live sunt preluate de televiziuni din întreaga lume, dar şi pentru televiziunile din România.

Maşina TVR merge în faţa coloanei oficiale
Maşina TVR merge în faţa coloanei oficiale

TVR s-a pregătit pentru vizita Papei Francisc în România cu resurse tehnice şi umane impresionante, pe măsura importanţei evenimentului. 105 camere de transmisiuni live, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 care de transmisiuni live, 15 DSNG şi aproape 1.000 de profesionişti de televiziune acoperă live cele trei zile ale vizitei de stat, desfăşurate în Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj. În toată această perioadă vor fi peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net