Cum arată un plămân afectat de COVID-19 față de unul sănătos

Ultima actualizare:

    Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19Foto: RO Vaccinare / Facebook
Diferența dintre un plămân sănătos și unul afectat de COVID-19Foto: RO Vaccinare / Facebook

Știm cu toții cât de periculos este pentru plămâni fumatul, ce dezastru lasă în urmă și cum îi afectează. Este „blând”, pe lângă boala COVID, care îi atacă mult mai agresiv și într-un timp record. Medicii de pe RO Vaccinare au făcut publică o fotografie în care apar, prin comparație, un plămân afectat de COVID-19, versus un plămân sănătos.

În imaginea din stânga este radiografia pulmonară a unui tânăr de 23 de ani, cu o saturație de 72%. S-a infectat la mare și, din păcate, nu a fost vaccinat. În imaginea din dreapta e o radiografie normală a unei persoane sănătoase. „Diferențele sunt vizibile, chiar dacă o saturație normală presupune peste 95%. Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă”, spun reprezentanții RO Vaccinare.

Și mai îngrijorător este că spitalele încep să se umple de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar la terapie intensivă deja nu mai sunt locuri. „În ultimele zile au fost cereri de internări care nu au putut fi onorate la Institutul Marius Nasta. Va fi adusă din nou unitatea mobilă de Terapie Intensivă. Pacienții au forme severe, cu afectare pulmonară și evoluție imprevizibilă. Vin târziu la spital, sperând acasă că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Din păcate, este o tulpină agresivă cu o evoluție care nu poate fi previzionată”, a declarat la PRO TV managerul instituției, dr. Beatrice Mahler.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net