Cum a arătat meniul de Sărbători în spitale: pilaf, macaroane și ciorbă de zarzavat

Ultima actualizare:

    Supa de zarzavat nu lipsește de la prânzFoto: Shutterstock
Supa de zarzavat nu lipsește de la prânzFoto: Shutterstock

Cei care ați avut de Crăciun masa plină de sărmăluțe, jumări, friptură, cârnați și salată de boeuf vă puteți considera norocoși. Circa 10.000 de semeni de-ai voștri, bolnavi de COVID, au petrecut Sărbătorile internați în spitale, unde meniul nu a fost nici pe departe la fel de bogat. La loc de cinste a fost pilaful, iaurtul și ciorba de zarzavat.

Ce meniu au avut bolnavii, de Crăciun

Potrivi paginii oficiale a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, meniul de Crăciun oferit bolnavilor nu a fost cu nimic mai special față de orice zi a săptămânii. Joi, în ajun, pacienții au avut la masă: ceai, pâine cu unt și cu gem dimineața, o supă de zarzavat cu fidea, musaca de paste cu piept de pui și biscuți la prânz, iar la cină pilaf sârbesc cu pâine și iaurt. În ziua de Crăciun li s-a servit la micul dejun același ceai și pâine cu unt, dar de data asta cu salam, la prânz, alături de clasica ciorbă de zarzavat, a fost un piure de cartofi cu pui, pâine și cozonac, iar la cină budincă de paste cu brânză de vaci, pâine și iaurt.

De Revelion, tot pilaf

Ce meniul este anunțat pentru ultima zi din an? Dimineața: ceai, pâine cu unt și un ou, la prânz ciorba de zarzavat cu fidea, pulpă de pui cu varză și mămăligă, pâine și biscuiți, iar Revelionul va fi făcut cu pilaf sârbesc, pâine și iaurt.

La Spitalul Județean Buzău, în ziua de Crăciun s-a mâncat pâine cu unt, doi cremwursti și ceai dimineața, ciorbă de pui, 5 sarmale și o felie de cozonac la prânz, iar la cină friptură cu pilaf. Joi, 31 decembrie, în meniu este anunțat: pâine cu unt și cașcaval dimineața, supă de roșii cu orez și pui cu cartofi sote la prânz, iar la cină, de Revelion, bolnavii vor avea saramură de pui cu mămăliguță, ceai, chec și o portocală.

Ce mănâncă bolnavii în spitalele din România

În majoritatea spitalelor din țară, indiferent cât de festivă este ziua, meniul este asemănător și variază puțin de la o zi la alta. Dimineața, invariabil, pe tavă se aduce o cană cu ceai, pâine cu unt și ceva mezel. La prânz va fi o supă de legume și un fel doi, compus din pilaf, piure cu pui, mâncare de cartofi sau de fasole verde, iar la cină se servesc macaroane, cartofi sub diverse forme, pilafuri, pâine și iaurt.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net