Cum ne putem petrece sărbătorile cu cei dragi fără risc de infectare

Ultima actualizare:

    Putem avea și anul acesta astfel de reuniuni în familie, însă doar dacă respectăm câteva măsuri stricte de prevențiefoto: Shutterstock
Putem avea și anul acesta astfel de reuniuni în familie, însă doar dacă respectăm câteva măsuri stricte de prevențiefoto: Shutterstock

Ți-ai dori să mergi acasă la părinți de Crăciun? Sau să petreci Revelionul cu familia fratelui, ori cu cei mai buni prieteni? Micile reuniuni ar fi posibile în siguranță, cu câteva condiții. Experții citați de Business Insider au întocmit o listă cu recomandări și strategii pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2.

Carantină timp de două săptămâni înainte

Dacă vrei să-i vizitezi pe cei dragi de Crăciun, ar trebui ca începând cu 10 decembrie să intri într-o perioadă de autoizolare. Limitează orice contact cu persoane din afara casei, evită deplasările inutile și ai mare grijă la igienă, la purtarea corectă a măștii atunci când ieși la cumpărături. Ideal este să lucrezi de la domiciliu. Dacă respecți toate acestea, ești atent la toate simptomele, iar în apropierea Crăciunului vezi că te simți perfect fizic, te poți urca în mașină și merge acasă la părinți, la frați, la surori.

Fă-ți un test Covid

Dacă nu poți sta în această carantină de două săptămâni, o alta variantă ar fi ca înainte de întâlnirea cu cei dragi să-ți faci un test Covid, pentru a fi sigur că ești sănătos și nu le duci virusul celor în vârstă, vulnerabili. Interesează-te, în prealabil, cât durează până primești rezultatul.

Strategia „bulei sociale”

Experții citați de Business Insider recomandă ca la aceste reuniuni de sărbători să participe un număr mic de persoane. Mai exact, formarea de „bule sociale”, adică de grupuri mici de persoane de încredere unde, spun ei, riscul de contaminare este mai redus.

Purtarea măștii de protecție

Și în interiorul „bulelor sociale” e bine să respectați normele sanitare de protecție. Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă din popor, astfel că recomandat ar fi să purtați și în casă mască, atunci când stați în aceeași încăpere. Spre exemplu, atunci când gătiți împreună în bucătărie. Știm, e incomod, dar e sigur și sănătos.

Țineți ferestrele deschise

Aerisiți cât mai des locuința. Menținerea camerelor bine ventilate reduce considerabil potențiala cantitate de virus acumulată.

Atenție mai mare la igienă

Nu mâncați unul după altul, pulverizați mai des spirt pe clanțe, întrerupătoare, robineți, fiecare membru al familiei e bine să aibă prosopul lui la baie, tacâmul și farfuria lui.

Greșeli de evitat

Potrivit PRO TV, specialiștii recomandă să nu includem în aceste „bule sociale” persoane în vârstă, femei însărcinate sau persoane cu probleme de sănătate. Acestea cu atât mai mult nu trebuie să fie în același grup cu cei care lucrează în prima linie, care lucrează cu publicul, nici cu studenți și elevi de liceu. „Trebuie să fiți conștienți că nu există scenarii cu risc zero și că „bulele” celor mai mulți oameni sunt mai mari decât apreciază ei. Trebuie să aveți încredere în persoanele din grupul vostru și în faptul că toată lumea va fi sinceră și deschisă cu privire la orice expunere pe care a avut-o”, a declarat un epidemiolog.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net