Cum ne-a schimbat coronavirusul viața. 10 lucruri la care am renunțat în 2020

Ultima actualizare:

    Barurile, restaurantele la interior, sălile de jocuri de noroc, cinematografele, școlile și multe altele sunt închise
Barurile, restaurantele la interior, sălile de jocuri de noroc, cinematografele, școlile și multe altele sunt închise

În urmă cu exact un an zâmbeam. Mergeam la târguri de Crăciun, ne întâlneam cu cei dragi și făceam schimb de cadouri, ne distram la petrecerea firmei, alături de colegi, pentru a ne pregăti apoi de propriul party, de Revelion. În noaptea dintre ani ciocneam pahare de șampanie și ne făceam planuri pentru 2020. Cine s-ar fi gândit atunci că anul pe care îl primeam cu atâta bucurie urma să fie cel mai ciudat, mai greu, mai complicat din tot ce am trăit până acum?!

Doar două luni am trăit normal. Prin ianuarie, auzeam că în China a apărut un virus nou și extrem de contagios, dar... era prea departe de universul nostru ca să ne afecteze. Din păcate, a ajuns și la noi mai devreme decât ne-am așteptat. Din martie, totul s-a dat peste cap. COVID-19 ne-a distrus planurile și visele, a decimat familii, a omorât afaceri și ne-a schimbat viețile din mai multe puncte de vedere. Iată doar 10 din lucrurile la care am renunțat!

1. Mersul la birou

Mii de companii au pus lacătul pe ușă încă din martie și și-au trimis angajații să lucreze de acasă. Și-au reconfigurat afacerile, și-au dezvoltat platforme online și au descoperit că lucrurile pot merge înainte și prin telemuncă. Astfel, unii angajați și-au reamenajat casele pentru încropirea unui birou, alții au descoperit că pot fi productivi de oriunde și au devenit mai independenți din punctul de vedere al reședinței.

2. Mersul la școală

Aeroporturile sunt mai mult goale
Aeroporturile sunt mai mult goale

Pe 11 martie, s-au închis oficial toate școlile și grădinițele, iar cursurile s-au mutat în online. Chiar dacă în septembrie elevii reveneau, cu fast și emoții, pe bancile școlii, bucuria nu a durat mult. Rând pe rând s-au închis din nou toate unitățile de învățământ.

3. Mersul la sală

Sălile de sport au fost închise în perioada stării de urgență, însă nici după redeschidere nu a fost mare îngrămădeală. Unora le-a fost teamă să petreacă o oră într-un spațiu închis, atingând lucruri la comun. Alții au motivat că nu se simt în stare să facă efort cu masca de protecție la nas. „Eu mergeam doar la înot, dar cum bazinele sunt închise, adio sport!”, ne spune Laura, o tânără din București.

4. Concertele, spectacolele de teatru și filmele la cinema

Astfel de imagini par dintr-o altă viață
Astfel de imagini par dintr-o altă viață

Ne e dor de toate. Mulți dintre noi nu am mai avut un asemenea „răsfăț” de un an. Artiștii suferă și ei nu doar emoțional, ci și financiar, întrucât au fost lipsiți de principala sursă de venit.

5. Mesele la restaurant

Vă aduceți aminte de prânzurile la cantina de lângă serviciu, la gustările luate la mall, obosiți după shopping? Ce vremuri! Această activitate considerată banală a dispărut total din viețile multora dintre noi. În schimb, ne-am specializat să comandăm online.

6. Vacanțele

A trebuit să facem compromisuri și la acest capitol. Nu am mai putut călători în străinătate, decât, poate, cu mari emoții și respectând tot felul de norme. Cei mai mulți români au ales vacanțe scurte, în țară. Sau au renunțat de tot la ele, cu speranța că în 2021 va fi mai bine.

7. Zborul cu avionul

Ca o consecință, multe persoane active, „plimbărețe”, și-au luat adio anul acesta și de la zborurile cu avionul.

Copiii au de suferit atât emoțional, cât și intelectual din cauză că nu mai pot merge fizic la școală
Copiii au de suferit atât emoțional, cât și intelectual din cauză că nu mai pot merge fizic la școală

8. Machiajul

Ei bine, doamnelor, probabil vă regăsiți la acest punct. Fie din cauză că lucrați de acasă, fie din cauză că, atunci când ieșiți, vă ascundeți fața după masca de protecție, multe dintre voi au renunțat și la machiaj. Când viețile noastre vor reveni la normal, nu uitați să faceți curățenie în trusa de cosmetice și să aruncați ce e expirat.

9. Întâlnirile cu gașca de prieteni

Chefurile casă la cineva, aniversările, un grătar de weekend care aducea în același loc amici și rude, toate acestea au fost simple amintiri în 2020 pentru cei responsabili, care au preferat să se păzească.

10. Nunțile

Din păcate, coronavirusul a dat peste cap și planurile îndrăgostiților care visau la nuntă mare, cu sute de invitați. Cuplurile care nu au mai vrut să aștepte s-au limitat la ceremonii restrânse, în familie. Alții au preferat să amâne marele eveniment până când situația le va permite să își facă nunta visurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net