Cum păcălesc pedofilii copiii. 5 metode pe care trebuie să le știe orice părinte

Ultima actualizare:

    Mihaela Adriana Fieraru a fost ștrangulată cu pantalonașii pe care îi purta, iar trupul a fost atuncat în mărăciniFoto: arhivă personală
Mihaela Adriana Fieraru a fost ștrangulată cu pantalonașii pe care îi purta, iar trupul a fost atuncat în mărăciniFoto: arhivă personală

Cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovita răpită și ucisă de un pedofil olandez a adus în atenție o realitate cruntă. Copiii nesupravegheați sunt în pericol. Pedofilii dau târcoale locurilor unde își petrec timpul micuții și atacă atunci când ne așteptăm mai puțin. Specialiștii spun că orice părinte poate evita adevărate tragedii dacă va ține cont de câteva reguli de bun-simț.

Mai întâi trebuie știut că pedofilii nu arată diferit de alte persoane. De regulă sunt îmbrăcați îngrijit și sunt extrem de prietenoși cu copiii. Au la ei mici tentații pentru cei mici pe care le oferă pentru a le câștiga încrederea.

Specialistul criminolog Dan Antonescu, fostul șef al Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei ne-a spus câteva dintre metodele prin care pedofilii își admenesc victimele.

1. Una dintre cele mai cunoscute metode folosite de pedofili este ”ademenirea cu dulciuri sau jucării. Îi atrag în locuri ascunse și îi abuzează. După care, în cazul cel mai fericit îi lasă în pace acolo unde sunt și îi amenință să nu spună”, a explicat criminologul Dan Antonescu. Oricărui copil îi pac bomboanele și sunt atrași de orice jucărie nouă.  Părinții ar trebui să le explice micuților că orice bun oferit de un străin nu este necondiționat.2. Oferirea de bani este o altă metodă des folosită de pedofili și este aplicată mai ales copiilor săraci sau copiii străzii. ”îi admenesc cu bani, cu un loc unde să se spele, să mănânce ceva civilizat, apoi îi abuzează contra-cost. În astfel de cazuri minorii acceptă aceste situații numai pentru acele câteva clipe de normalitate ”, a explicat Dan Antonescu.3. Metoda răpirii de pe stradă. ”Cum cred că s-a întâmplat și în cazul fetiței de la Dâmbovița, dar, repet, așa cred eu, copilul este întrebat unde este o stradă anume sau cum ajunge într-un anumit loc,iar când s-a apropiat de portiera deschisă a luat-o de ceafă și a aruncat-o în mașină. Este foarte ușor să imobilizezi un copil cu o mână”, a mai explicat fostul șef de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

4. Metoda împrietenirii pe internet. Pedofilii își fac conturi pe diferite rețele de socializare și îi racolează astfel. ”De obicei, când se stabilesc întâlniri, copilul bate în retragere dacă vede că nu este ceea ce se așteptau. Doar în cazul în care pedofilii apucă să folosească forța, copiii cad victimele acestora”, a mai spus criminologul Antonescu.5. Împrietnirea la locul de joacă. O astfel de metodă este des întâlnită în parcuri. Pedofilii se împrietenesc cu micuții, joacă fotbal cu ei, ori alte jocuri și îi ademenesc către locuri tot mai retrase. Apoi îi iau de mână și dispar cu ei. Practic, îi fură chiar de sub nasul părinților. Un asftel de caz a fost semnalat la Mangalia, în acest an, potrivit adevarul.ro.

Pedofilii dau târcoale școlilor și premeditează atacul

De regulă pedofilii acționează după un plan bine pus la punct. Psihologul criminalist  Liviu Chesnoiu a explicat pentru Click! cum acționează aceste persoane.

”Acești oameni bolnavi dau târcoale în jurul școlilor, a parcurilor și a locurilor de joacă unde copiii mai stau nesupravegheați. Cam acolo se întâmplă totul, de regulă. Copiii sunt tentați cu o bombonică sau o prăjiturică și devin victime sigure”, a spus psihologul.

Liviu Chesnoiu consideră că suspectul principal de la Gura Șuții și-a premeditat totul. ”A venit în România și a acționat în weekend. Avea și biletul de întoarcere luat deja. Anchetatorii trebuiau să blocheze ieșirea din țară. Degeaba l-am stabilit noi că este în cercul de suspecți. Până îl aducem noi înapoi prin Europol mai durează.

El și-a închiriat un apartament în București, și-a închiriat o mașină și acesta este modul lui de operare. Ce a zis: ”Mă duc în România. Acolo este sat fără câini, fac și am și dispărut”. Noi trebuie să schimbăm radical totul dacă vrem să nu mai avem astfel de victime”, este de părere psihologul Chesnoiu.

Acesta a adus în atenție legislația pusă la punct în alte state în care transportul copiilor se face cu autobuze școlare speciale. Mai mult, prihologul criminalist vorbește și despre procedurile românești. ”Când cineva dă alarmă că i-a dispărut copilul, trebuie să ne gândim la ce e mai grav: că a murit! Nu că stați să vedem că poate a plecat, că se mai întoarce. Că poate e răpire, că poate nu e. Va trebui să schimbăm din temelii aceste proceduri pentru că altfel vom discuta despre efecte, nu despre cauze”, a spus Chesnoiu pentru Click!.

Cum trebuie să acționeze părinții

Părinții și școala ar trebui să fie în permanență în alertă și să le explice copiilor că nu sunt în siguranță dacă interacționează cu persoane străine. ”Trebuie să spune la școală, la biserică, peste tot:Nu vă urcați în ruptul capului în niciun fel de mașină străină. Aveți buton de panică la voi, aveți ceas deștept la mână, apăsați pe buton! Copiii trebuie supravegheați non-stop”, a precizat psihologul.

 Potrivit lui Cesnoiu, toți acești bolnavi trebuiesc înregistrați. ”În țările civilizate, când se mută un pedofil dintr-un cartier în altul știe toată comunitatea. La noi a intrat ca în brânză. Trebuia să se știe: V-a intrat în țară un pedofil. Plătim ofițer de legătură la Europol. Trebuie să luam listele lor de pedofili de acolo și să fim vigilenți când intră la noi în țară astfel de persoane. Pentru că poate nu se duce să viziteze castelul Peleș. Poate se duce să-și facă damblaua. Toți suntem vinovați de ce se întâmplă în țara aceasta pentru că nu luam nicio măsură”, a conchis Psihologul.

Vineri, o fetiță de 11 ani din Dâmbovița a fost răpită la câteva sute de metri de casă de un pedofil. Bărbatul a ucis-o și a aruncat-o pe un câmp unde a fost găsită de anchetatori. Principalul suspect este un jurnalist olandez.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net