Cum a păcălit pe toată lumea profesorul criminal Dan Păcurariu

Ultima actualizare:

    Dan Păcurariu, acuzat  de crimă, dar liber
Dan Păcurariu, acuzat de crimă, dar liber

Click! a făcut o incursiune în timp pentru asasinatul care a zguduit România în urmă cu 18 ani. Iată ce povesteau, în ziarele vremii, apropiaţii femeii ucise despre obsesiile lui Dan Păcurariu.

Iunie 1998

Mihaela Fulga este găsită moartă în garsoniera ei din Bucureşti. Crima a şocat atunci o ţară întreagă. Prieteni şi apropiaţi ai victimei îl indică drept principal suspect pe un profesor universitar, D.P., fără a-i dezvălui numele întreg. Din lipsă de probe, acesta nu este acuzat. Click! a studiat arhivele de la bibliotecă şi vă prezintă cum a relatat presa vremii tragedia.

În vara anului 1998, toţi apropiaţii Mihaelei Fulga arătau cu degetul spre iubitul ei, profesorul de Istoria artei Dan Păcurariu. Vecinii le-au povestit anchetatorilor dedesubturile poveştii de dragoste care a sfârşit tragic, printr-o crimă pasională.

Mihaela Fulga
Mihaela Fulga

Doar criminaliştii au fost rezervaţi în a da un verdict şi, în loc să se ghideze după instinctul de “vânător”, au ales să-şi conducă investigaţia după manual. În lipsa probelor concrete, cercul de suspecţi se mărea pe zi ce trecea, însă îl ocolea tocmai pe cel care făcuse o obsesie pentru profesoara de chineză, fosta sa studentă.

Presa vremii a speculat senzaţionalul acestei poveşti, scos la iveală de relatările cutremurătoare ale apropiaţilor tinerei Mihaela Fulga. Ziarele “Adevărul”, “Libertatea” şi “Evenimentul Zilei” nu s-au mulţumit cu varianta oficială a Poliţiei şi au purces la intervievarea vecinilor femeii, demers care a scos la iveală faptul că Dan Păcurariu era de-a dreptul obsedat de fosta lui studentă. O vecină a victimei, care locuia în acelaşi bloc din cartierul bucureştean Titan, le-a spus jurnaliştilor că, în preziua crimei, Mihaela i-a dezvăluit că nu se poate descotorosi de profesorul îndrăgostit până peste cap de ea.“Eram în faţa blocului, vineri, când Mihaela s-a s-a întors din oraş. Atunci s-a întâmplat un lucru straniu. A început să mi se confeseze, lucru care nu-l mai făcuse, deşi eram destul de apropiate. Mi-a povestit că de şase ani nu reuşeşte să scape de profesorul ăla, de la facultate, care se ţinea scai de ea şi voia morţiş să o ia de nevastă”, a declarat atunci Ioana Cioarec.Tot vecina spunea că Mihaela nu putea să-l sufere pe Păcurariu, fiindcă devenise insuportabil de insistent. Mai mult, apropiaţii profesoarei spun că ea a fost ucisă din gelozie, fiindcă îşi găsise un iubit. “Când Mihaela şi-a făcut un prieten, un coleg de-al ei din televiziune, profesorul l-a ameninţat că va fi de rău dacă nu o lasă în pace. Pe ea a făcut-o curvă”, mai spune femeia.

Mărturia vecinei este confirmată şi de o elevă de-a Mihaelei, care a mărturisit jurnaliştilor că profesorul o vizita des la şcoală (Liceul “Mihail Sadoveanu”). “L-am văzut şi noi la şcoală. Odată a sunat-o pe celular, la câteva minute după ce a plecat din liceu. Doamna Fulga şi-a închis telefonul ca s-o lase în pace şi a întrebat-o pe altă profesoară ce să facă fiindcă omul acela o urmăreşte peste tot. A spus că atunci când a plecat la mare s-a trezit cu el acolo, iar altădată a vrut să-i rupă cotul cu uşa de la lift fiindcă era gelos. Când şi-a făcut un prieten, el i-a dat o palmă şi i-a spus: «Mă ai pe mine, ce-ţi mai trebuie altul?»”, scrie “Libertatea” pe 3 iulie 1998.

Martie 2016

Drama din urmă cu 18 ani revine în actualitate după ce profesorul universitar Dan Păcurariu (55 de ani) este acuzat de uciderea Mihaelei. Chiar dacă, de această dată, procurorii l-au acuzat pe profesor de crimă şi au cerut arestarea lui, judecătorii nu par convinşi de probele strânse şi decid cercetarea acestuia sub control judiciar. “Da, am iubit-o, dar nu eu am omorât-o”, a declarat pentru Click! profesorul chiar în seara în care s-a întors acasă după 24 de ore petrecute în arest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net