O elevă de clasa a III-a din Argeş este cea mai mică membră a Clubului de limba rusă din Vaslui, printre puţinele care mai funcţionează în ţară. Nu studiază această limbă la şcoală, însă citeşte fluent din marii clasici ruşi. Mai mult, ea a reușit să învețe singură.


În vârstă de 9 ani, Ariana Tudor a desluşit de una singură tainele limbii ruse, de la vârsta de 3 ani, după ce a descoperit desenele animate „Masha şi Ursul“, inspirat dintr-un îndrăgit basm popular rusesc. 
”În limba română nu spunea decât , şi . Am mers cu ea la medic, unde am fost liniştiţi că totul este în regulă. Nu a durat mult timp şi fetiţa noastră a avut o explozie de cuvinte în limba rusă. Îndrăgea foarte mult desenele animate , le urmărea cu mare interes. Nu ne dăm seama cum a putut asocia şi traduce cuvintele.  Am lăsat-o să vedem cum va evolua, am verificat dacă este în regulă ce spune, dacă nu aberează. Se putea întâmpla, avea doar 3 ani. Pe zi ce trecea, venea cu cuvinte noi, cu propoziţii, cu cifre, cu colori, rostite în limba rusă. Le-a învăţat pur şi simplu de una singură”, a povestit mama Arianei.

Citește continuarea poveștii pe adevarul.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: