Cum să foloseşti în siguranţă reţelele de socializare

Ultima actualizare:

    Nu posta fotografii din vacanţă pe reţelele de socializare decât după ce ai reveni acasă!
Nu posta fotografii din vacanţă pe reţelele de socializare decât după ce ai reveni acasă!

Toată lumea are un cont pe o reţea de socializare, însă mulţi nu ştiu cum să-l folosească în siguranţă şi postează, de foarte multe ori, informaţii care nu ar trebui făcute publice. Uite ce nu ar trebui să faci pe Facebook!

Atenţie la parola contului

Nu folosi parole obişnuite care conţin numele tău şi, eventual, daţa naşterii la sfârşit. Evită să-ţi compui parola din cuvinte care există în dicţionar. Alege o combinaţie de litere, cifre şi semne speciale, care să aibă cel puţin opt caractere.

Nu-ţi dezvălui data naşterii

Nu lăsa la vedere data completă de naştere, pentru că rişti să fii ţinta hackerilor. Facebook-ul este o reală sursă de unde ei pot obţine informaţii private despre tine, iar de la asta până la a-ţi accesa conturile bancare num ai este decât un pas. Dacă deja ţi-ai înregistrat data naşterii pe profil, editează informaţiile. Lasă doar ziua şi luna naşterii şi renunţă la an.

Selectează persoanele care îţi văd profilul

Ţine cont de instrumentele care se folosesc pentru controlul informaţiilor pe care le faci publice sau nu. Iopţiunile existente îţi permit să selectezi cine îţi vede pozele, cine are acces la informaţii despre tine sau cine îţi poate comenta pe profilul sau la pozele tale.

Nu scrie pe Facebook că pleci în vacanţă

Este posibil ca locuinţa ta să fie spartă de hoţi. Nu trebuie să ştie nimeni că timp de câteva zile sau chiar câteva săptămâni nu e nimeni acasă. Aşteaptă până când ajungi din nou acasă şi abia apoi poţi posta poze pe Facebook.

Atenţie la numele copiilor din poze

Dacă postezi fotografii cu anumiţi copii pe profilul tău de Facebook, evită să le tagg-uieşti numele. Dacă prietenii tăi fac asta, roagă-i să le şteargă. E o măsură valabilă pentru siguranţa celor mici.

Profilele copiilor sub 13 ani

Dacă ai un frate, un copil, o nepoţică sub 13 ani şi care vor să-şi facă un cont pe o reţea de socializare, trebuie să ştii că facebook-ul, de exemplu, nu permite membri sub 13 ani. În loc să încurajezi copilul să treacă o dată de naştere falsă, mai bine permite-i să facă un cont folosind adresa ta de mail. În acest fel vei putea avea control asupra informaţiilor pe care le postează.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net