Cum se ”vaccinează” sătenii din județul Iași. Câte o cinzeacă de rachiu, o zi da și una nu, este doza perfectă VIDEO

Ultima actualizare:

    Preferă vaccinul „cinzeaca”FOTO: Captura Youtube BZI
Preferă vaccinul „cinzeaca”FOTO: Captura Youtube BZI

În Romania, numărul persoanelor vaccinate complet a depasit 3,9 milioane, conform unui raport recent al CNCAV. După un început greoi, la sate, autoritățile par să fi găsit o metodă de a-i convinge și pe cei din mediul rural să se imunizeze. Nu pe toți, pentru că cei care se ”vaccinau” cu o ”cinzeacă”, la fel fac și acum.

Printre cei mai mari contestatari ai vaccinării se pare că sunt în mediul rural, acolo unde lipsa de informare lipseşte cu desăvârşire duce la o atitudine greșită. Mulți săteni, care au auzit ed COVID-19 doar la televizor, cred că vaccinul le aduce numai lucruri rele, conform BZI.ro.

Vaccinare cu ”cinzeaca”

 În comuna Andrieșeni, aflată la 50 de kilometri de Iași, sătenii refuză să se vaccineze din diferite motive. Pe când în municipiul Iași se organizează maratoane peste maratoane, la aici, sătenii se imunizează simplu, la bar, cu o bere sau o tărie.

Andrieșeni are o populație de 4.093 de locuitori. Localnicii refuză să se vaccineze din diferite motive.

„Eu nu am voie să mă vaccinez că sunt bolnav cu inima, dar mai beau câte o bere. Mi-a spus medicul că nu am voie să mă vaccinez, berea e cel mai bun vaccin”, a precizat un localnic, aflat la barul din satul Buhăieni.

La câțiva pași, un alt grup de săteni au ales cârciuma din sat în locul cabinetului medicului de familie.

„Am 44 de ani și nu m-am vaccinat, dar acum mă vaccinez cu 100 de tărie și e cel mai bun vaccin. Fuge virusul de mine imediat, nu se mai apropie. De ce să mă vaccinez la cabinet, când am vaccin aici la bar? Am în pahar și prima doză, și rapelul”, a spus un alt localnic.

Alții spun că nu se vaccinează pentru că le este teamă de moarte, iar altora le este încă teamă că urmează microciparea.

În săptămâna 10 – 16 mai 2021, echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică Iași au efectuat 204 vaccinări la nivelul județului Iași, din care: 120 de rapeluri la centre rezidențiale, 66 doza I în centre rezidențiale și 18 rapeluri la domiciliul persoanelor nedeplasabile.

Citește și:

Maratoanele vaccinării de weekend prind cel mai bine la români

Alexandru Rafila, avertisment cu privire la încetinirea ritmului de vaccinare: "Ne reîntoarcem la restricţii"

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net