De Crăciun, sarmalele îţi pot fi livrate acasă

Ultima actualizare:

    Mădălin de la  Pomello livrează  mâncarea până pe  24 decembrie, inclusiv
Mădălin de la Pomello livrează mâncarea până pe 24 decembrie, inclusiv

Pregătirea mesei de Crăciun e, pentru multe gospodine, un adevărat stres. Goana prin magazine cu liste de ingrediente în mână, stat la cozi, ore întregi petrecute în bucătărie, la gătit, spălat mormane de vase şi aşa mai departe. Dacă nu ai timp şi chef pentru toate acestea, poţi comanda mâncarea de la firmele de catering. Te costă cam tot atât.

„Masa de Crăciun se poate traduce astfel: 4 ore prin magazine, 2 ore stat în trafic, 6 ore gătit în bucătărie, o oră spălat vase, o oră ornat platouri. În total, 14 ore. Alternativa - 5 minute în care să suni şi să plasezi comanda unei mese la fel de îmbelşugate.

Noi vom pregăti platouri cu şorici, cârnaţi de casă, şuncă, piftie, tobă şi jumări, supe, ciorbe, jambon rumenit, toate asortate cu murături şi cartofi cu rozmarin, o cratiţă cu sarmale, plus cozonaci şi plăcinte", ne spun bucătarii Pomello, firmă de livrări mâncare la domiciliu din Bucureşti. Un meniu de 6 persoane cu toate aceste bunătăţi costă 890 de lei, iar comanda se dă cu 2-3 zile înainte. Mâncarea se livrează în vase speciale care se recuperează ulterior.

Cei care nu ştiu sau nu vor să gătească un anumit fel de mâncare, spre exemplu sarmale sau friptură, le pot comanda separat. La Pomello, o oală de sarmale pentru 6 persoane costă 105 lei, iar pentru 12 persoane 180 de lei.

Mădălin de la  Pomello livrează  mâncarea până pe  24 decembrie, inclusiv
Mădălin de la Pomello livrează mâncarea până pe 24 decembrie, inclusiv

La Ana Catering Bucureşti, un platou ţărănesc cu jumări, tobă, sorici, lebăr, babic, chiftele, zacuscă şi brânzeturi costă 35 de lei, o porţie de piftie 12 lei, un cozonac de 1 kg 20 de lei, iar o oală cu 50 de sarmale (cu mămăliguţă şi ardei iute) 150 de lei. „Nu livrăm în ziua de Crăciun, pe 25, ci pe 24. Mâncarea o aducem pe platorui din inox, în vase de lut şi de porţelan, pe care le recuperăm a doua sau a treia zi", explică reprezentanţii Ana Catering.

Şi în provincie mâncarea se livrează, în general, cu o zi înainte de Crăciun.

Poţi comanda masa de Crăciun  şi în cazul în care nu ştii să găteşti, dar  vrei să faci impresie bună în faţa musafirilor
Poţi comanda masa de Crăciun şi în cazul în care nu ştii să găteşti, dar vrei să faci impresie bună în faţa musafirilor

La Timişoara, Nova Express vă aduce sarmale cu costiţă (7,5 lei porţia), ceafă la tavă cu legume sau friptură de porc (7,9 lei porţia) şi platou cu aperitive (80 de lei/5 porţii).

La Piteşti, sărmăluţele se vând la bucată şi costă 1,3 lei (www.cemancamazi.ro).  Tochitura de porc costă 11,5 lei, iar un platou cu  preparate din porc costă 37,5 lei pentru 2-3 persoane.

La Cluj-Napoca, la Bucătăria Ancuţei, o sarma costă 2,5 lei bucata, iar o friptură de porc cu cârnaţi afumaţi 16 lei.

La Iaşi, Alma Catering vă oferă platou cu slăninuţă, chişcă (caltaboş) şi şoric la 50 de lei (pentru 4 persoane), piftie, sarmale şi fripturi de porc (12 lei porţia) şi cozonac (10 lei). 

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net