Descinderi la speculanții de măști și dezinfectanți. Produsele confiscate, trimise în spitale

Ultima actualizare:
Echipamentele de protectie ajung in spitale
Echipamentele de protectie ajung in spitale

O situație gravă au descoprit, azi, polițiștii din București. În plină criză a echipamentelor medicale de protecție, unii s-au gândit cum să facă bani din coronavirus. Astfel, au făcut stocuri uriașe de mănuși chirurgicale, măști sanitare și produse de dezinfectare și au început să le vândă la prețuri exorbitante. Oamenii legii le-au stricat afacerile și azi au descins la speculații de măști și dezinfectanți. Toate produsele confiscate vor ajunge în spitale.

Informațiile conform cărora există persoane care fac speculă cu echipamente medicale de protecție, au pus pe jar autoritățile, în situația în care România se confruntă cu o criză a acestor produse. Polițiștii au intrat pe fir și au reușit să îi găsească.

Perchezițiile au fost făcute în trei locații. Toate produsele găsite sunt confiscate și apoi trimise în spitale.

Mărfurile confiscate ajung la spitale
Mărfurile confiscate ajung la spitale

”Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție. Acțiunea este sprijinită de Brigada Specială de Invervenție a Jandarmeriei”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Biocidele confiscate ajung la spitale
Biocidele confiscate ajung la spitale

Instituția a precizat că au fost găsite cantități mari de dezinfectant pt suprafețe și pentru mâini, precum și mănuși, ochelari și măști de protecție. 


    Biocidele confiscate ajung la spitalepolitia capitalei
Biocidele confiscate ajung la spitalepolitia capitalei

”În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite si ridicate peste 13. 500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicați circa 900 de l de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție.Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziționat, de pe piața neagră, echipamente medicale de protecție, precum și cantități mari de dezinfectant, cu intenția de a le pune în vânzare, direct sau on line, la prețuri supraevaluate, profitând de cererea crescută și de lipsa lor de pe piață. Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât și către persoane juridice, pe baza unor documente fictive. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Invervenție a Jandarmeriei”, a transmis poliția.

În urma acestei acțiuni, o tonă de dezinfectanți vor aduce în spitale. La fel și echipamentele medicale, descoperite la adresele respective.

Citește și:

Afacerile vedetelor, închise de coronavirus. Imagini dezolante din Centrul Vechi, care e în moarte clinică

Măsuri luate de Guvern în lupta epidemiei cu Covid-19: «Asigurăm plăţile pentru şomaj tehnic»

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net