Doi asistenți s-au prăpădit în spital, de tineri. Colegii sunt la pământ: «Auzi, covide? Te urăsc!»

Ultima actualizare:
Florin Cazacu era asistent medical în Craiova
Florin Cazacu era asistent medical în Craiova

COVID - 19 continuă să facă ravagii în România. Inevitabil, printre cele mai expuse persoane se numără cadrele medicale, aflate în luptă, zi de zi, cu temuta boală contagioasă. Doi asistenți medicali au fost uciși în weekend de virusul care a schimbat fața lumii. În urma lor au rămas lacrimi și familii distruse.

Concediu încheiat tragic! Pe 6 iulie, Florin Cazacu (45 de ani), asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, era la mare, în vacanță, când a început să se simtă rău. În aceeași zi, bărbatul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Soţia sa, tot asistent medical, dar şi cei doi copii au fost, la rândul lor, confirmați pozitiv. Cei doi soți erau fericiți pentru că, după o perioadă atât de grea, se puteau bucura de câteva zile de linişte, dar virusul a lovit necruțător.

Florin Cazacu, depistat pozitiv în concediu, la mare. Soția și copiii, infectați și ei

Lavinia Cazacu, asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a hotărât să-şi ia copiii şi să vină acasă. După o zi de spitalizare, cei trei s-au izolat la domiciliu şi au așteptat, în fiecare zi, cu sufletul la gură, veşti bune de la Constanţa. Starea soţului se deteriora însă tot mai mult. Deși nu avea comorbidități, Florin Cazacu a stat internat la secţia de Terapie Intensivă până sâmbătă, când s-a stins. Diagnostic: infecţie COVID - 19, formă severă.  

Ionică Potop era lider al Sindicatului Sanitas din Spitalul ”N.N Săveanu” din Vidra
Ionică Potop era lider al Sindicatului Sanitas din Spitalul ”N.N Săveanu” din Vidra

Zeci de colegi şi prieteni îndurerați au scris mesaje pe reţelele sociale. Pentru toţi, vestea morţii lui Florin Cazacu a căzut ca un trăsnet. „Aş fi vrut să nu fie adevărat... De când a început nebunia «COVID - 19», e prima oară când îl simt aproape şi nemilos! Azi îl urăsc mai mult ca oricând. Azi ne-a luat un coleg, un om bun şi tânăr… Drum lin, Florin Cazacu! Niciodată nu te vom uita! Acum cânţi şi râzi acolo, sus, cu îngerii! Auzi, covide? Te urăsc!”, a scris Janeta Dobre, una dintre colege.  

Asistentului medical Florin Cazacu îi plăcea să cânte la orgă şi, de fiecare dată când timpul îi permitea, mergea la evenimente. “Iubea să cânte la orgă. Era sufletul petrecerilor noastre... Rămas bun, prietenul nostru drag şi vesel! Tot cred că este o glumă, că nu este vorba despre tine, muntele de om plin de bunătate şi veselie!”, au postat apropiații pe Facebook.


    Ionică Potop era lider al Sindicatului Sanitas din Spitalul ”N.N Săveanu” din Vidrafoto: Facebook
Ionică Potop era lider al Sindicatului Sanitas din Spitalul ”N.N Săveanu” din Vidrafoto: Facebook

Doliu și la Vidra. Ionică Potop, "un om care nu știa să refuze pe nimeni”

Și Spitalul “N.N. Săveanu” din Vidra (Vrancea) este în doliu, după ce unul dintre cele mai bune cadre medicale a murit din cauza noului coronavirus la Institutul Național “Marius Nasta” din Capitală. Ionică Potop avea 49 de ani şi era extrem de apreciat în comună. “S-a stins unul dintre cei mai buni asistenţi medicali pe care i-a avut Spitalul Vidra vreodată, un bun şi drag coleg, un om cu suflet frumos, un om care nu ştia să refuze vreodată pe cineva... Ionică Poptop. Drum lin, printre îngeri, Ionică, Dumnezeu să te odihnească, iar tu să ne ierţi pe noi, poate că am fi putut face mai mult pentru tine. Mi-e sufletul greu, cuvintele dor, multe lacrimi laşi în urma ta, colega, o soţie frumoasă, un copil reuşit, să le dea Dumnezeu putere, iar tu să-i veghezi totdeauna din Ceruri”, a scris o colegă pe Facebook.  

Citește și:

Apelul disperat al unui medic. Curtea de la "Matei Balș", plină de ambulanțe cu pacienți: «Mai aveți îndoieli?»

A murit la Terapie Intensivă primul pacient care a refuzat tratamentul pentru coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net