E bine să începi pregătirea casei pentru Paşte

Ultima actualizare:
Curătenia casei inainte de Paste
Curătenia casei inainte de Paste

Doar trei săptămâni au mai rămas până la Paşte şi, aşa cum bine ştii, vor trece insesizabil de repede. Sunt o mulţime de lucrări de făcut în casă, majoritatea legate de curăţenie. Nu lăsa totul pe ultima sută de metri pentru că vei intra în criză de timp.

Săptămâna viitoare

Curăţenia generală este cuvântul de ordine. O poţi face timp de mai multe zile, pe zone sau pe camere. Începe cu spaţiile cele mai îndepărtate de ieşire. Întâi balcoanele, apoi dormitoarele, sufrageria, bucătăria, baia şi la final holul. De asemenea, camera se curăţă de la fereastră spre uşă şi de sus în jos.

Claudiu Apostol, managerul firmei de curăţenie Bio-Cleaning (www.bio-cleaning.ro), te sfătuieşte să cooptezi în această activitate pe toţi membrii familiei, să împarţi sarcinile fiecăruia dintre ei şi să organizezi treaba astfel încât această curăţenie să fie o plăcere, nu o corvoadă. Mai ales dacă pui o muzică veselă şi antrenantă, pe fundal.

Balconul. Spală geamurile, curăţă rafturile şi fă ordine, scapă de lucrurile pe care le-ai depozitat acolo. Balconul poate fi un spaţiu în care să-ţi bei cafeaua, dimineaţa, dacă îl amenajezi frumos cu măsuţă, sezlonguri şi  flori.


    Curătenia casei inainte de Paste
Curătenia casei inainte de Paste

Dormitorul şi sufrageria. Bate covoarele, spală-le sau du-le la curăţat. Spală perdelele, husele canapelelor, dar şi pereţii prăfuiţi şi îmbâcsiţi. Dacă sunt albi şi vopsiţi cu lavabilă, îi poţi şterge cu apă şi clor. Evident, fă ordine, renunţă la revistele, lumânărelele şi obiectele de ornament adunate până acum.

Bucătăria. Pune frigiderul la dezgheţat, spală hota, aragazul, cuptorul. Dezinfectează faianţa, scoate tacâmurile şi condimentele din sertare pentru a le putea şterge în interior.

Baia. Totul se spală de sus în jos, începând cu faianţa până la cabina de duş sau cadă.

Holul. Eliberează pantofarul şi cuierul! Cizmele şi hainele groase trebuie curăţate şi puse în cutii, până în sezonul rece următor.

Săptămâna 22-28 aprilie

După ce ai făcut curăţenia generală, poţi da culoare casei tale cu decoraţiuni de primăvară, specifice Paştelui. Cumpără-ţi câteva huse de perne în culori vesele, un covoraş, o vază pe care să o umpli cu flori. De asemenea, poţi planta  în ghivece flori de primăvară-vară.

Săptămâna Paştelui

Deja trebuie să te aprovizionezi cu alimente pentru masa de Paşte, să cumperi mielul, să înroşeşti ouăle, să dai comandă de cozonaci, dacă nu găteşti totul în casă. Chiar dacă ai terminat curăţenia generală, e bine să mai dai o dată cu aspiratorul, să ştergi praful, să împrospătezi florile din vază.

Cotloane pe caresă nu le scapi din vedere:

- Distanţa dintre calorifere şi perete- Tocurile de deasupra uşilor- Suprafaţa de sub paturi sau mobile- Lustrele, pe interior- Spatele vasului de toaletă, zona dintre capac şi vas- Spaţiul de pe frigider, dulapuri sau altă mobilă, oricât de înaltă ar fi ea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net