Ei sunt „vitejii” pandemiei! Nu poartă mască și nu le e frică de Covid

Ultima actualizare:

    Zeci de oameni mâncau umăr lângă umăr pe terasa unui fast-food din BăneasaFotografii: BLITZ
Zeci de oameni mâncau umăr lângă umăr pe terasa unui fast-food din BăneasaFotografii: BLITZ

Spitalele sunt pline, numărul de cazuri crește alarmant de la o zi la alta, bolnavii care au trecut prin experiența Covid povestesc experiențe cutremurătoare, iar medicii fac apeluri disperate către populație să se păzească. Nimic din toate acestea pare că nu ajunge la urechile unora dintre români. Lor nu le e teamă, sunt „vitejii” pandemiei. Cine sunt ei? Îi vedem îngrămădiți la terase, la proteste, la chefuri, ținând masca sub bărbie, fentând legea, furându-și căciula.

„Dacă e să mor, o să mor și gata”, râdea zilele trecute o femeie în Piața Obor din Capitală, fluturându-și pe cot o mască mototolită. Nu se gândește că, înainte de a „muri”, aglomerează spitalele și îi infectează și pe cei din jur. Ca ea, mulți alții se cred „zmei”, sănătoși, invincibil. „Lăsați, domnule, că suntem sănătoase, nu avem Covid”, comentau două femei de 40-50 de ani, într-un autobuz plin de călători, în momentul în care li s-a atras atenția să își pună masca de protecție.

Aproape în fiecare autobuz vei întâlni călători care sfidează legea
Aproape în fiecare autobuz vei întâlni călători care sfidează legea

Fotoreporterii Click! au surprins multe imagini îngrijorătoare pe străzile Capitalei. La terasa unui fast-food din Băneasa, mesele erau ocupate până la refuz. Om lângă om, chiar și opt la o măsuță, mâncau la comun aripioare de pui și cartofi prăjiți.

Masa la terasă, periculoasă dacă e aglomerație
Masa la terasă, periculoasă dacă e aglomerație

La o gelaterie de pe Calea Victoriei aceeași situație: oamenii s-au adunat la coadă, fără să păstreze distanța și fără mască de protecție că doar... erau în aer liber. Și la slujba de duminică din curtea bisericii Sf. Silvestru era buluc de credincioși. Unii cu mască, alții fără.

Distanțarea e greu de respectat la biserică
Distanțarea e greu de respectat la biserică

Aceeași situație la resfințirea unei biserici din Galați. Enoriașii s-au îmbulzit fără să țină cont de nicio regulă. Potrivit Digi 24, erau chiar și 300 de persoane la coadă, iar jandarmii au dat 4 amenzi și 6 avertismente. „Ne ține și cu astea la gură! Suntem criminali!”, vociferează o femie. Întrebată dacă nu-i e teamă să se îmbolnăvească, aceasta răspunde fără să clipească: „Nu. Tot odată moare omul. Mor de ciudă că nu ne lasă să facem și noi ce vrem”.

Cei care sunt prinși fără mască în piață primesc amendă
Cei care sunt prinși fără mască în piață primesc amendă

Oameni fără mască întâlnim în piețe aglomerate, în mijloace de transport în comun, în magazine... Când li se atrage atenția, devin recalcitranți și refuză cu îndârjire să se conformeze. Trist este că mulți dintre ei sunt în vârstă și, după paloarea feței, nu par deloc a plesni de sănătate. „Nu pot să respir, am rinită alergică”, sare ca arsă o doamnă la metrou în momentul în care i se cere să-și pună masca. Apostrofată de alți călători, vag intimidată de prezența a doi jandarmi, femeia îi pune totuși masca, dar sub bărbie. „Mai mult nu pot”, explică ea, într-un filmuleț postat de Digi 24.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net