El e primul italian care lucrează la Poşta Română

Ultima actualizare:
Fabrizio Sanna  e mândru de băieţii lui
Fabrizio Sanna e mândru de băieţii lui

Poşta Română e pe cale să-şi mărească echipa în judeţul Timiş. Italianul Fabrizio Sanna (51 de ani), care trăieşte cu acte în regulă de un an în ţara noastră, va fi angajat până la sfârşitul săptămânii ca factor poştal în comuna Dumbrăviţa. Citiţi mai jos povestea poştaşului care şi-a făcut prieteni cu carul în ţara de adopţie.

Fabrizio Sanna a venit prima dată în România acum 20 de ani, însă nu zăbovea mai mult de o lună-două. Înainte de a lăsa ţara natală pentru România a lucrat în faimoasa instituţie subordonată Ministerului Apărării din Italia, „Carabinieri”. O româncă, pe care a cunoscut-o în 2005 în orăşelul Imperia, regiunea Liguria din norul Italiei, l-a determinat să se mute din Peninsulă. Cristina Molnar l-a convis chiar să se stabilească într-una dintre cele mai înstărite comune din vestul ţării, Dumbrăviţa de Timiş. Cei doi locuiesc acolo din 2015, anul în care s-au şi căsătorit.


    Fabrizio Sanna  e mândru de băieţii lui
Fabrizio Sanna e mândru de băieţii lui

„Ar fi trebuit să ne căsătorim mai repede, imediat ce s-a născut primul nostru copil. N-a fost să fie. Apoi am mai făcut unul şi am zis că e timpul să nu mai amânăm”, ne-a spus Cristina, care este factor poştal în localitate. Ea va fi colegă de serviciu cu soţul ei, căci Oficiul Judeţean de Poştă Timiş, care are 800 de salariaţi, îşi măreşte echipa. „Îmi place aici, m-am obişnuit cu oamenii, cu locurile. Am foarte mulţi prieteni în România, de la oameni importanţi la cei simpli, ca mine”, ne-a spus Fabrizio. Italianul a fost examinat de superiori şi urmează să treacă un test psihologic. Dacă totul iese bine, bărbatul va semna contractul de muncă până la sfârşitul săptămânii. Locuitorii din Dumbrăviţa vor avea ocazia de a-şi primi corespondenţa ori drepturile băneşti de la un fost carabinier. Fabrizio spune că abia aşteaptă să-şi intre în rolul de poştaş şi să lucreze împreună cu soţia sa.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net