Elevii din 222 de şcoli din toată ţara vor fi testaţi, imediat după vacanţa de Paşte. Şcolarii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a sunt programaţi la o evaluare-pilot în perioada 9 -22 mai, iar la anul va fi la nivel naţional şi cu subiecte unice pe ţară, a anunţat ministrul educaţiei Remus Pricopie, citat de Mediafax.


Au fost incluse în pilot câte 86 de şcoli pentru clasele a II-a şi a VI-a, respectiv 136 şcoli pentru clasa a IV-a. Eşantionul a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrat în şcoli diferite.

Iată calendarul testărilor: 9 şi 10 mai - evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, 15 mai - evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a şi 22 mai - evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.

Testele de la clasa a II-a conţin două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică. Rezultatele obţinute
Vor fi folosite pentru estimarea nivelului de cunoştinţe ale copiilor, dar şi părinţilor care vor afla la ce stadiu de dezvoltare se află copiii lor.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include următoarele discipline: Limba română, Limba maternă  (unde este cazul) şi Matematică. Evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ. Rezultatele vor fi folosite de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop pre-orientarea şcolară către un anumit tip de liceu. Testele vor conţine probe la: Limbă şi comunicare, Matematică şi Ştiinţe.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: