Examenul de admitere la Facultatea de Medicină București se va organiza pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    Examenul de admitere la Facultatea de Medicină București se va organiza pe Arena Naționalăfoto: Click!
Examenul de admitere la Facultatea de Medicină București se va organiza pe Arena Naționalăfoto: Click!

Sunt măsuri sporite de securitate pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină București. Probele vor fi susținute online sau pe Arena Națională. Depunerea dosarului se va face în format electronic, iar actele în original vor fi aduse abia când situația o va permite.

Deși nu sunt sportivi, vor ”juca” pe stadion. Arena Națională ar putea deveni amfiteatru pentru o zi. În 26 iulie, viitorii doctori sunt așteptați să susțină examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri. Facultatea de Medicină  are 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,  Facultatea de Medicină Dentară  dispune de 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - are170 de locuri și Facultatea de Farmacie - 140 de locuri.

"Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective", a transmis Viorel Jinga – rector UMF Carol Davila, potrivit Digi 24.

Majoritatea facultăților vor organiza admiterea de anul acesta online. La Academia de Studii Economice din Capitală s-a stabilit deja calendarul înscrierilor. Aici, examenul de licență este în perioada 13-17, după care urmează programele de masterat 22-24 iulie și în 9-11 iulie, dmiterea la doctorat. 

Însă până la examenele de admitere la facultate, elevii de clasa a XII-a au de susținut examenul de bacalaureat, care va începe pe 22 iunie. Notele obținute vor conta și în acest an la admiterea de la facultăți.

Însă nu doar regulile după care se fac înscrierile și examenele de admitere la facultăți se vor schimba din cauza pandemiei de COVID-19. Reprezentanții universităților anunță că vor lua măsuri și în privința cazării studenților la cămine.

Citește și: 

Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Când încep Examenele Naționale, cum se desfășoară, ce măsuri speciale se iau

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net