Excrementele cerșetorilor romi i-au băgat în boală pe danezi

Ultima actualizare:

    Cerșetorii romi sunt vizați de poliția danezăSursa foto: Erica Danese / IndieFrame
Cerșetorii romi sunt vizați de poliția danezăSursa foto: Erica Danese / IndieFrame

La doar câteva zile după modificarea unei legi care permite pedepsirea cerșetorilor cu închisoare, publicațiile daneze au făcut reportaje incredibile despre efectele devastatoare pe care le au oamenii străzii asupra capitalei lor.

În capitala Copenhaga se înregistrează tot mai multe plângeri ce privesc cerșitul agresiv și instalarea unor tabere ilegale și insalubre. Poliția a anunțat că numai anul acesta a evacuat în capitala daneză 25 de astfel de tabere ilegale.

Noile măsuri împotriva cerșitului agresiv, instaurate de la începutul lunii iunie, includ dublarea pedepsei pentru prima încălcare a legii, aceasta urmând să fie de 14 zile de închisoare. De asemenea, poliția va primi atribuții sporite pentru extinderea zonelor unde nu sunt autorizate cerșitul și amplasarea de tabere.

Titlurile zilei în media daneză sunt despre romii veniți din România la cules de sticle pentru reciclat sau cerșetorie, ce trăiesc vara pe străzile capitalei. Știrile pe acest subiect au fost publicate în urma mai multor cazuri în care angajații municipalității din Copenhaga, ce fac curățenie pe străzi, s-au îmbolnăvit din cauza excrementelor lăsate la întâmplare de oamenii străzii. Cazurile de mizerie, furturi și hărțuiri au crescut odată cu venirea verii și migrația romilor în Copenhaga, precizau ieri publicațiile Berlingske sau Copenhagen Post - care îl citează pe Frank Jensen - Primarul Copenhagăi.

simeon stalpnicul png

De asemenea, reporterii UGC IndieFrame au urmărit de-a lungul timpului subiectul şi au produs materiale foto si video relevante pe acestă temă.

Din martie 2017, Primăria din Copenhaga a introdus și un semn special care nu permite dormitul în piața principală din centrul orașului - Rådhuspladsen - din cauza unor familii de rromi din România care își puseseră corturile lânga o canalizare cu aer cald.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net