Factura la întreţinere a crescut pe nesimţite. Premiem cea mai mare factură din august!

Ultima actualizare:

Dacă aduni toate scumpirile la utilităţi din acest an, reiese o majorare a facturilor cu 13% mai mult ca anul trecut, scrie adevaraul.ro.

Media tarifelor pentru încălzire, apă caldă, curent şi gaze este acum cu 13% mai mare decât în 2012, iar canalizarea şi salubritatea s-au scumpit cu aproape 14% faţă de toamna anului trecut.

În fiecare lună din acest an, principalele componente ale facturii la întreţinerea locuinţei -termoficare, apă, canal, gaze sau curent electric- au consemnat stagnări sau creşteri cu doar câteva procente în statisticile oficiale. Pe multe nici nu le-am luat în seamă.

Dar iată că, după 12 luni, acele avansuri mici s-au acumulat şi acum, în pragul iernii, constatăm că factura este semnificativ mai mare.

Media generală este cu 13% mai mare, în condiţiile în care energia s-a scumpit cu 15%, gazele şi salubritatea cu 13,5%, iar preţul gigacaloriei variază în funcţie de oraş, de la un minus de 9% (Craiova) la un plus de 43% (Ploieşti) în această toamnă faţă de cea din 2012, scrie adevarul.ro.

Faţă de luna decembrie a anului trecut, grupa de produse „energie electrică, gaze şi încălzire centrală“ a consemnat o creştere medie a preţurilor de 6,7%, arată datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Energia s-a scumpit cu 7,5%, gazele cu aproape 8%, iar la grupa de servicii „apă, canal, salubritate“ avem un plus de 11,18%.

Cât despre facturile pe care le vor plăti românii la iarnă pentru căldură, acestea vor varia de la oraş la oraş, în funcţie de subvenţiile acordate de primării (care sunt tot mai mici), dar şi de preţul gigacaloriei stabilit de societăţile locale de termoficare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net