Familia lui Alex Chelba, mort în incendiul de la Colectiv, riscă să fie aruncată în stradă din cauza datoriilor

Ultima actualizare:

    Alex Chelba avea 33 de ani când a murit în incendiul violent de la Colectiv Foto: Arhiva personală
Alex Chelba avea 33 de ani când a murit în incendiul violent de la Colectiv Foto: Arhiva personală

Se spune că un necaz nu vine niciodată singur, iar familia lui Alex Chelba, fotograful mort în incendiul de la Colectiv, pare urmărită de ghinioane. După decesul, la începutul acestui an, lui „Tataie” Chelba, tatăl lui Alex, apropiaţii acestuia riscă să rămână fără casă din cauza unei datorii de doar câteva mii de euro.

Familia Chelba, lovită din plin de tragedia de la Colectiv, când fiul lor Alex, la 33 de ani şi-a pierdut viaţa în urma arsurilor suferite în fatidica noapte de 30 octombrie 2015, trece din nou prin momente grele în aceste zile. Ei riscă să rămână fără casa în care au locuit în ultimii 15 ani din cauza unei datorii de 18.000 de lei, mai mult de jumătate reprezentând, în opinia avocatului familiei, dobânzi ilegale. „Încercăm în acest ultim ceas anularea executării silite. În câteva săptămâni riscă să fie evacuaţi din casă, în contextul în care altă persoană a cumpărat deja imobilul. Este strigător la cer să-i vinzi casa unui om pentru o datorie de câteva mii de euro”, susţine avocatul Adrian Cuculis, citat de adevarul.ro.

Daniela Anghel este persoana cu care Jean Chelba, tatăl lui Alex, şi-a împărţit ultimii ani din viaţă. În 2007, când cei doi locuiau deja împreună de aproape cinci ani, bărbatul a luat un credit pentru nevoi personale de 10.000 de lei de la BCR. Era perioada în care băncile făceau eforturi disperate de a acorda cât mai multe credite de consum populaţie, cu un an înainte de izbucnirea crizei financiare. „Se stricase centrala veche din casă şi ne trebuia una nouă, apoi am vrut să amenajăm un mic atelier în curte pentru Jean şi o cameră pe care să o închiriem la etaj, idee la care a trebuit să renunţăm”, a declarat femeia pentru aceeaşi sursă. 

Cum a ajuns familia lui Alex Chelba în această situaţie limită

Doamna Anghel a povestit cum greutăţile au început cu adevărat odată cu ieşirea la pensie. „Atâta timp cât lucram, lucrurile mergeau ok. Însă în 2010 a trebuit să mă pensionez, şi asta a fost cu adevărat nenorocirea, că după 17 ani de muncă înainte de '89 şi 15 după, m-am trezit cu o pensie de 400 de lei. Din această pensie doar rata la credit era jumătate. Ne-am dus la bancă să încercăm să vorbim, să vedem ce putem face. După aproape patru ani de zile în care am plătit lună de lună ratele la aceast credit, mai aveam de plată 8.500, deci plătisem mai mult dobânzi. Auzisem că urma să se dea o lege prin care datoriile mai mici de 20.000 de lei ale celor cu pensii minime ar urma să fie suspendate. Cum de la bancă nu am mai auzit nimic am presupus că s-a rezolvat. După un an şi ceva ne sună însă şi ne spun că datoria noastră a fost prelaută de Kurk, o firmă de recuperări cu sediul în Polonia. Le-am zis să găsim o soluţie, dar, la pensia mea de 400 de lei, ce pot să fac?”, a mai spus Daniela Anghel.

Jean Chelba a murit la începutul anului

Jean Chelba a murit la începutul acestui an, dar familia acestuia, unde locuia acum şi Irina, sora lui Alex, împreună cu fiica ei de câţiva anişori au simţit cum le fuge pământul de sub picioare. Pentru a nu pierde casa, avocaţii au recomandat să se înţelaegă cu cumpărătorul. „Dispariţia lui Jean a fost tragedia noastră. El era suportul nostru. Era mâinile şi picioarele mele, fără el nu mai putem face nimic. Iar acum câteva zile primesc o hârtie prin care sunt înştiinţată că vânzarea a fost efectuată. Avocaţii mi-au zis să caut să mă înţeleg cu cumpărătorii, să le dau banii şi poate încă ceva în plus. Mi-au zis însă că nu acceptă, că nu rămân în stradă, că am 55.000 de euro”, a încheiat femeia.

Citeşte şi:

Cabral, îndurerat de pierderea prietenului său în infernul de la Colectiv

Arestat de comunişti, şi-a pierdut soţia, iar fiul i-a murit la «Colectiv»

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net