Gripa aviară se extinde. Un nou focar confirmat în Prahova

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu mai puțin de 200 de păsări, situate în gospodării aflate pe o rază de trei kilometri, au fost sacrificate preventiv în Prahova pentru stoparea răspândirii gripei aviare. Prezența virusului gripei păsărilor a fost confirmată luni în comuna Balta Doamna, în gospodăria unui localnic.

Nu doar județul Tulcea este sub alertă de gripă aviară, ci și județul Prahova. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a instituit o zonă de protecție de trei kilometri în jurul unei gospodării din zomuna Balta Doamna, după ce virusul gripei aviare a fost confirmat aici. Peste 200 de păsări au fost sacrificate deja preventiv, iar o suprafață de zece kilometri în jurul focarului este în prezent monitorizată de medicii veterinari. Autoritățile au fost alertate de un localnic săptămâna trecută, când acesta s-a prezentat la laboratorul DSVSA cu o gâscă moartă, scrie Mediafax.

Prezența virusului ucigaș a fost confirmată luni și comunicată autorităților locale din Balta Doamna. Medicii veterninari vor face inspecţii în toate gospodăriile populaţiei din zona de protecţie şi au interzis organizarea de târguri sau expoziţii de păsări şi animale.

În ianuarie, autorităţile sanitar-veterinare din Prahova au confirmat un focar de gripă aviară după ce în gospodăria din satul Loloiasca a primarului comunei Albeşti -Paleologu mai multe părăsi au murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net