Hainele tale se electrizează? Uite ce să faci!

Ultima actualizare:

    Dacă foloseşti oţet la spălare, atunci nu vei mai avea haine care se electrizează
Dacă foloseşti oţet la spălare, atunci nu vei mai avea haine care se electrizează

De multe ori, se întâmplă să îmbraci o rochie dar, pentru că se electrizează şi se lipeşte de picioare, nu o poţi purta. La fel se întâmplă şi cu alte produse vestimentare, însă acest inconvenient poate dispărea dacă urmezi câteva sfaturi simple. Uite ce ai de făcut!

Usucă hainele pe sârmă!Uscătoarele de rufe contribuie cel mai mult la electrizarea hainelor. Nu usca niciodată hainele complet cu ajutorul electrocasnicelor! Scoate-le uşor umede din maşina de spălat sau uscător şi întinde-le pe sârmă pentru a finaliza uscarea.

Spală separatHainele din fibre sintetice sunt cele mai expuse electricităţii statice, astfel că ele trebuie spălate separat. De asemenea, ele trebuie uscate în aer liber, pe sârmă, nu cu ajutorul maşinii de spălat sau a uscătorului. Dacă observi energie statică atunci când împătureşti hainele uscate, umezeşte-ţi uşor mâinile. Umezeala va elimina o parte din energia statică ce duce la electrizarea hainelor.

Foloseşte oţet sau praf de coptOţetul şi praful de copt înmoaie fibrele în mod natural. Dacă adaugi o jumătate de ceaşcă de oţet la fiecare spălare, vei avea haine mai moi, fără electricitate statică. Praful de copt are acelaşi efect asupra hainelor ca şi oţetul. Cu o jumătate de ceaşcă de praf de copt poţi obţine haine care nu se electrizează şi, mai mult, care nu reţin mirosuri neplăcute. Toarnă oţetul sau praful de copt în sertarul special destinat balsamului de rufe.

Elimină electricitatea folosind un umeraş din sârmăUmeraşul din sârmă poate fi o unealtă folositoare în lupta cu hainele electrizate. Plimbă uşor umeraşul de sârmă pe toată suprafaţa articolului vestimentar. Umeraşul va aduna electronii „rătăciţi” acre duc la electrizarea hainelor. Mai poţi apela la un truc: introdu printre hainele puse la spălat în maşina de spălat o bucată de folie de aluminiu. Aceasta strânge electronii în timpul spălării.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net