Iată cum faci grătarul perfect de 1 Mai!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când zici 1 Mai, zici şi grătar. Şi ce-ar fi grătarul fără micii cu muştar şi o bere rece? Friptura la grătar e un deliciu mai ales servită în aer liber. Meteorologii ne încurajează să ieşim la pădure: ne aşteaptă 32˚C. Click! te învaţă câteva trucuri pentru a avea o friptură perfectă pe masa de 1 Mai.

Grătar pentru femei

Femeile preferă ardeii, roşiile şi vinetele pe grătar. Aceste legume trebuie pregătite la o temperatură ridicată, pe cea mai încinsă parte a grătarului, pentru a se coace mai rapid. Ardeii, chiar dacă sunt capia, graşi sau iuţi, sunt excelenţi pe grătar. Ardeii graşi şi cei capia pot fi consumaţi cu orez, paste sau marinaţi cu ulei de măsline şi oţet. Ardeii iuţi pregătiţi la grătar pot fi însoţitorii excelenţi ai unor fripturi din vânat sau de porc la grătar. Pentru a mai domoli iuţeala, înainte de consum este recomandat să se îndepărteze semniţele şi membranele ardeilor iuţi. Vinetele pregătite la grătar în coajă sau tăiate felii, fără coajă, pot fi o adevărată minune culinară. Ca şi ciupercile pregătite la grătar, vinetele pot fi savurate cu ulei de măsline şi caşcaval ras. De asemenea, pot fi folosite la frigărui alături de ardei, ceapă, dovlecei şi roşii.

Grătar pentru bărbaţi

Bărbaţii sunt înnebuniţi după a face grătarul, dar şi după carnea aflată pe el. Fie ea de porc, vită, miel, aceasta trebuie perpelită într-un fel anume ca totul să iasă perfect.

De la porc se întrebuinţează pentru grătar tot muşchiul de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, până sus la ceafă. Aceasta este carnea cea mai fragedă. Se lasă feliile groase, nu se bat cu ciocanul, se trec prin untdelemn, se aşază nesărate pe partea cea mai încinsă a grătarului, şi se frig. Friptura se savurează cu bucăţele de unt şi felii de lămâie, sau cu mujdei de usturoi. De la vacă şi viţel, de asemenea, se întrebuinţează pentru grătar muşchii din ambele părţi ale coloanei vertebrale care, apoi, se taie în felii de 2-3 centimetri grosime împreună cu vertebra respectivă. Se aşază pe o parte mai puţin încinsă a grătarului, dar se lasă mai mult la perpelit. De la mielul tânăr de 3-5 kg, se pretează pentru grătar partea mai cărnoasă, fără prea multe pieliţe. Se taie în bucăţi de mărime potrivită, nu mai groase de 3 cm, se trec prin grăsime, se aşază pe grătarul încins şi se rumenesc pe ambele părţi.

Uite ce preţuri găseşti în hypermarket-uri!

Carrefour

Grătar - 34 lei Set ustensile grătar - 12,9 leiPastile de aprins focul - 5,9 leiMuştar Bunica picant - 3,55 lei Ketchup Tomi - 4,05 lei

Cora

Cotlete de porc cu os şi ­şorici - 12,79 leiCrap proaspăt - 13,29 lei

Selgros

Piept de porc cu os - 12,35 leiPulpe de pui dezosate - 14,35 leiMici congelaţi (tăviţă) - 14,99 lei

Billa

Mici - 11,99 leiFile de pangasius - 9,99 leiTavă grill mixt (frigărui, mici, cârnaţi)- 14,49 lei

Real

Grătar cu capac - 54,99 leiGrătar cu cărbuni rotund - 99,99 leiMici carne de porc şi vită - 11,49 lei

Mega Image

Ceafă porc fără os - 22,99 leiCondimente pentru carne de pui - 2,49 leiCoca Cola 2 l - 4,91 leiBax bere Tuborg 6 - 11,69 leiPulpe pui superioare Bona Avis - 13,49 lei

Kaufland

Pulpă de porc fără os - 15,99 leiCârnaţi Aldis - 9, 29 lei

Metro

Cârnaţi de porc proaspeţi - 17,40 leiMix grill - 19,59 leiPăstrăv eviscerat - 22,49 lei

Listă obligatorie de picnic

Un picnic reuşit presupune să ai la tine toate cele necesare. În primul rând, nu trebuie să uiţi acasă pătura pe care vei sta. Apoi, fă o listă cu tot ce trebuie să iei cu tine, iar după, verific-o!

Mâine vor fi 32˚C, iar de Paşte 24-25˚C

Vreme nefiresc de caldă în următoarele zile. Meteorologii spun că abia din 3 mai, temperaturile încep să coboare uşor, spre valorile normale pentru această perioadă. „Vremea va fi frumoasă în această minivacanţă. Va fi o scădere uşoară de temperatură, de la o zi la alta, de la 32˚C, la 24 -25˚C. Din 6 mai, sunt prognozate ploi scurte", ne-a informat meteorologul Alina Şerban, de la ANM. Astfel, în aceste zile se vor înregistra 28-30˚C, iar după 6 mai vor fi 20˚C pe Litoral, 22˚C în Muntenia, 18-19˚C în Transilvania. Pe Litoral, vremea rămâne constantă: între 23-24˚C, senin, apa la 13 -14˚C, iar ploile vor fi puţine, abia după 7 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net