Iată tot ce trebuie să ştii despre fibrele textile!

Ultima actualizare:

Bumbacul este un bun absorbant Fibra de bumbac se extrage din planta de bumbac. Este foarte absorbantă şi din acest motiv se usucă mai greu. Bumbacul este plăcut la purtat şi are un potenţial foarte redus de a provoca alergii. Complet neelastic, este de multe ori combinat cu fibre elastice din care rezultă o ţesătură moale, care preia cu uşuriţă forma corpului.

Inul se şifonează repede Inul se extrage dn tulpinile plantei de in. Este neted şi moale, nu reţine căldura, fiind mai degrabă răcoros. Acesta este şi motivul pentru care hainele din in sunt purtate vara. Inul se vopseşte greu, este rezistent şi neelastic. Se şifonează foarte repede şi trebuie călcat umed la temperaturi mar.

Lâna este foarte elasticăLâna este fabricată din părul moale provenit din blana unor animale, în special a oilor. Ţine de cald, nu se şifonează şi este foarte elastică.

Mătasea expusă la soare puternic se decoloreazăEste o fibră textilă foarte fină, lucioasă şi foaret rezistentă. Este un bun izolator atât de căldură, cât şi de frig. Se şifonează greu dar este sensibilă la temperaturi ridicate, frecare şi pete de apă. Mătasea, expusă la lumină puternică, se decolorează şi se îngălbeneşte.

Vâscoza are aspect mat sau strălucitorVâscoza este o fibră sintetică şi are în componenţă celuloza. Ea se aseamănă bumbacului, dar, spre deosebire de acesta, are caracteristici variate de culoare, aspect mat sau strălucitor. Din vâscoză sunt fabricate haine pentru copii, bluze sau diverse ţesături moi şi confortabile.

Acetatul este rezistent la apă Este o fibră sintetică obţinută din celuloză, care are o strălucire asemănătoare mătăsii. Este elastic şi astfel nu se şifonează foarte tare. Acetatul este rezistent la apă şi se usucă foare repede. acesta se foloseşte la fabricarea umbrelelor, pelerinelor de ploaie dar şi la materiale textile în combinaţii folosite pentru bluze, cămăşi, căptuşeli.

Poliamida este rezistentăEste rezistentă, uşor de întreţinut şi este cunoscută şi sub denumirae de nylon. Prezintă o elasticitate foarte mare motiv pentru care este folosită la fabricarea ciorapilor fini, lenjeriei şi costumelor de baie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net