Iertată de lege, dar executată silit de Fisc

Ultima actualizare:
Mihai Ursu
Mihai Ursu

Doi tineri din Slatina, judeţul Olt, „amnistiaţi fiscal” prin bunăvoinţa Guvernului, s-au trezit datori la stat. Alina şi Viorel Iordache au fost ameninţaţi cu executarea silită după ce au primit mai mulţi bani pentru îngrijirea copilului.

A fost în culmea fericirii când a aflat că va mai avea un copil. Bucuria s-a transformat în coşmar după ce, la un an şi jumătate de la terminarea concediului de creştere a celui mic, Alina Iordache (34 de ani) a fost înştiinţată de Fisc că are de plătit 658 de lei, bani încasaţi în plus în timpul concediului. Autorităţile au ales însă să ignore un mic detaliu: legea amnistiei fiscale pentru mame, 126/2014, intrase în vigoare.  Alina şi Viorel au înaintat o cerere către Agenţia de Prestaţii Sociale pentru scutirea de la plată în baza legii amnistiei. „În răspunsul lor nu s-a amintit nimic despre această lege. Nu ni se spune decât că aceşti bani au fost încasaţi cu titlu necuvenit, iar cererea se respinge ca fiind neîntemeiată”, spune Alina. Echipa emisiunii „Revendicarea”, de la Prima TV, a încercat, în zadar, să găsească un răspuns la Agenţia Judeţeană de Plăţi. Cazul a fost transmis Ministerului Muncii, unde realizatorul emisiunii, Mihai Ursu, a reuşit să primească un răspuns favorabil.

Mută pe Prima TV


    Mihai Ursu
Mihai Ursu

Mai multe detalii despre acest caz aflaţi doar urmărind emisiunea „Revendicarea”, la Prima TV, începând cu ora 20.30. Dacă autorităţile locale aleg să vă ignore drepturile legale, contactaţi echipa „Revendicarea” la telefon 0723.073.654 sau pe e-mail: revendicarea@primatv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net