Compania suedeză de mobilier şi decoraţiuni IKEA va înlocui centurile de siguranţă ale unor scaune pentru copii, produse în China şi comercializate inclusiv în România.


Clienţii vor primi gratuit noile produse. Respectivele scaune cu centură siguranţă pentru copii au fost produse în China iar IKEA a vândut aproximativ 1,2 milioane de unităţi la nivel mondial. Magazinul IKEA din Bucureşti a livrat aproximativ 1.750 de bucăţi din loturile menţionate, la preţul de 69,99 lei, care nu se mai găsesc în prezent în magazin.

„Compania IKEA a primit în ultimele două luni ale anului 2011 opt sesizări de la clienţi privind desprinderea neaşteptată a centurilor de siguranţă. Ancheta iniţiată în urma sesizărilor primite a dus la concluzia că numai centurile livrate împreună cu scaunele Antilop cu numărul de identificare a furnizorului 17389 şi datate cu 0607-0911 (06-anul, 07-luna) prezintă acest defect al centurii ce face posibilă desprinderea ei. Pentru a preveni orice risc de desfacere a centurii de siguranţă în timpul utilizării, compania IKEA a decis să ofere înlocuirea gratuită a centurilor de siguranţă pentru scaunele înalte Antilop din loturile menţionate”, se arată într-un comunicat al companiei.

IKEA precizează că în prezent toate scaunele pentru copii îndeplinesc standardele de calitate impuse şi nici un alt tip nu prezintă necesitatea rechemării.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: